Egy régi lyukas zokni megmenti az almafát a hangyáktól és a levéltetvektől: és ami a legfontosabb, nincs szükség vegyszerekre.

A tapasztalt zöldségkertészek előre felkészülnek a kártevők elleni küzdelemre: elvégre sokkal könnyebb megelőzni egy „inváziót”, mint a következményeket kezelni.

A gyümölcsfák, különösen az almafák szenvednek a levéltetveket szaporító hangyáktól. Van azonban egy egyszerű módja annak, hogy ne csak a hangyákkal, hanem a lárvákkal, hernyókkal, takácsatkákkal, gyümölcs atkákkal és más „kertzabálókkal” is elbánjunk.

A legfontosabb, hogy megtörjük a szagot

Egy régi lyukas zokni megmenti az almafát a hangyáktól és a levéltetvektől: és ami a legfontosabb, nincs szükség vegyszerekre.

  • A Glav-Dacha távirati csatorna szerzője azt ajánlja, hogy készítsünk egyszerű övet a fáknak egy darab pamutszövetből: egy régi zokni ideális – ha spirálisan vágjuk, puha és rugalmas kötelet kapunk. Egy nem kívánt pólóból is készíthetünk kötelet.
  • Az így kapott csíkot bőségesen megnedvesítjük finomítatlan növényi olajban, és a törzs köré kötjük. A ruha jól nyúlik, ahogy a törzs nő. A hangyák nem tűrik az olaj szagát. Ráadásul megzavarja a sajátjukat, ami létfontosságú számukra. Egy ilyen akadályt nem fognak leküzdeni.
  • Fontos, hogy az övet a talajtól kb. 50 cm magasságban szereljük fel, hogy ne érintkezzen a fűvel, amelyen keresztül a rovarok a fához kúszhatnak. De az övnek sem szabad elérnie az első elágazási pontot. Az övet időről időre nedvesítse be olajjal. Ha hidegebbre fordul az időjárás, el lehet távolítani.

Nagyon hálásak lennénk, ha megosztaná ezt a hírt a közösségi hálózatokon

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche