Egy speciális penészgomba-eltávolító néhány perc alatt eltávolítja. Otthon keverheti ki, és nem kerül semmibe

A penész a fürdőszobában vagy otthonunk más részein problémát jelent. Amellett, hogy nagyon csúnya és gyakran bűzös szagot okoz, a penész az egészségünkre is veszélyt jelenthet. Hogyan szabadulhatunk meg tőle a lehető leggyorsabban és legolcsóbban?

Megelőzés és lehetséges gyors intézkedések

A lakásban előforduló penészesedés esetén a megelőzés alapvető fontosságú. Ha ablaktalan fürdőszobája van, vagy magas páratartalomra hajlamos házban lakik, fontos a penészesedés megelőzése. Szereltessen ventilátort a fürdőszobába, vagy legalábbis gyakran szellőztessen nyitott ajtóval. A helyiségek falait fesse le penészgátló festékkel, szellőztessen gyakran, és ha lehetséges, tegyen egy tál sót a sarkokba, hogy részben felszívja a nedvességet.

Ha a penész már elkezdett megjelenni, fontos, hogy ne várjunk semmire, és azonnal cselekedjünk. A penész hamarosan ellenőrizhetetlen ütemben fog terjedni.

Használja az általánosan elérhető jogorvoslatokat

A kezdődő penésztől olcsó, a kereskedelemben kapható szerekkel is megszabadulhat. Csak tartson otthon szódabikarbónát, ecetet és fehér fogkrémet. Adja a pasztát és a szódabikarbónát az ecethez, hogy jól elkevert keveréket kapjon.

Ezután ezt alkalmazza például papírszalvétára, amelyet a penészes területekre ragaszt, és hagyja rajta. Ennek körülbelül egy órát kell igénybe vennie. Főleg, ha sok hozzávalót kellett felhasználnod, ne maradj túl sokáig a fürdőszobában ez idő alatt, nehogy túl sok ecetgőz szálljon fel.

Befejezés

Miután hagyta hatni a keveréket, távolítsa el a rongyokat a falakról, és tisztítsa meg a penészes területeket. Egy fogkefe jól jön, különösen az illesztésekben vagy a sarkokban, de érdemes minden területen használni – a sörték a láthatatlan illesztésekbe és mélyedésekbe is bejutnak. Ezután meleg vízzel és tisztítószerrel vagy tavaszi tisztítószerrel tisztítsa meg a területeket. Ha nem bánja a háztartási vegyszerek használatát, fújja be az érintett területeket penészgátló szerrel.

E tisztítási művelet után mindenképpen szellőztesse ki a helyiséget igazán alaposan.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche