A babér örökzöld növényként ismert. Jellegzetes fehér virágai és babérlevélre emlékeztető levelei vannak. Mikor és milyen gyakran kell babért ültetni, hogy egész évben szép maradjon?

A babér a Balkán-félszigeten, a Kaukázusban és Kis-Ázsiában őshonos. A babér 3-4 méter magasra nő. Eredeti, fehér virágai nagy fürtökben állnak, és kiálló porzókkal rendelkeznek. Virágzás után a porzók a helyükön jelennek meg. fekete gyümölcsök. Az emberre mérgezőekmert mind a magok, mind a levelek glikozidot tartalmaznak, amely a hidrogén-cianid származéka.

Mikor ültessük a babért? Két időpont a legjobb

A babér gyorsan nő, és gyakran választják sövénynövénynek. Ha azt szeretnénk, hogy mutatós és sűrű legyen, akkor a legjobb, ha az Otto Luyken vagy a Variegata fajtát választjuk. A babér egész évben ültethető a földbe, kivéve télen. A legjobb azonban ősszel, október elejétől november végéig, vagy kora tavasszal, azaz április elején. A cserje zsenge, de szeszélyes.

Megfelelő növekedéséhez megfelelő körülményeket kell biztosítani. Termékeny, homokos vályog, nedves és kalciumban gazdag talajra van szüksége. Árnyékos, félárnyékos és szélvédett helyen is jól fejlődik. A babér májusban virágzik. Virágai ekkor finom illatot árasztanak.

Milyen gyakran ültessünk babért? Tartsa be az 50 cm-es szabályt

A babér ültetéséhez a kertben ássunk mély gödröt, és tegyünk bele friss földet és drénezést. Helyezze be a növényt, nyomja köré a földet, és öntözze meg egy kevés vízzel. A cserjének sok helyet kell biztosítani, mivel gyorsan nő. A babérsövényt egymástól 50 cm távolságra kell ültetni. Szabadon álló cserjék esetében a távolság 70 cm legyen. Ültetés után gyakran ültessük és alaposan öntözzük meg a növényt. Áprilisban érdemes természetes műtrágyával trágyázni.például komposzttal. Ez elősegíti, hogy sűrűn és egészségesen nőjön. Télen takarjuk le a bokrot szalmával vagy agrotextillel. Ez megvédi a fagytól.

Kapcsolódó cikkek:

Kiváló trágya a babérnak. Kiváló a babér számára.

Sokan még mindig babérlevelet rejtenek a párnájuk alá. Úgy tartják, hogy nagy ereje van