Egy szomszédom elárult egy egyszerű trükköt a bőséges málnaszürethez: csak tartsd magad ehhez, és máris lesz házi málnád!

A málna nagyon népszerű kis gyümölcs, de a boltokban gyakran túlárazott, és közel sem olyan ízletes, mint a kertből származó. A szomszédomtól kaptam néhány egyszerű trükköt, amelyek garantálják a bőséges málnaszüretet.

Tipp 1 – Ültetés

A málna akkor fejlődik jól, ha elegendő támasztékot kap. Ezt világszerte több ezer termesztő fogja elmondani neked. Ha egyenes sorokba ültetjük a málnát, amelyek közé drótokat feszítünk, 6-8-szor több termést kapunk, és a gyümölcsök jobb minőségűek.

Tipp 2 – Gondozás

A málna nem degenerálódhat, ez biológiailag lehetetlen. Azonban sok olyan kert van, ahol a málna spontán nő, beteg és rosszul fejlett ágai vannak. Úgy tűnhet, hogy degenerálódik. A valóságban azonban csak elhanyagolt gondozásról van szó. Számos olyan eset van, amikor a kertészeknek sikerült újraéleszteniük ezeket az elhanyagolt cserjéket. és termékeny hajtásokat kaptak nagy, jó minőségű gyümölcsökkel.

Ehhez a málnahajtásokat egyenes sorokba kell rendezni. Minden egyes száron körülbelül 70 cm-enként új hajtásoknak kell lenniük.a száraz szárakat le kell vágni. A főhajtások növekedését a bokor közepén kell fokozni. Csak így lehet bőséges, jó minőségű gyümölcsöt termelni.

Tipp 3 – Keskeny sorok

A málnasoroknak keskenyeknek kell lenniük, körülbelül 30 cm szélesek. és a sorok közepén hagyjunk helyet a bokrok között. A málna azért nem fejlődik jól, mert széles sorokban termesztik, ahol a málnatövek más növényekkel együtt nőnek. Ez veszélyt jelent a málnatövekre, mivel a többi növény a tápanyagok több mint 50%-át fogyasztja el.

Reméljük, hasznosnak találja ezeket a tanácsokat, és az idei málnatermés igazán bőséges lesz!

Forrás: retete-usoare.info

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche