Egy tanulási szakértő azt tanácsolja: Így emlékezhet bármire négy lépéssel

Egy ausztrál szakértő felfedte megbízható trükkjét, amellyel szinte azonnal memorizál bármilyen információt. Dr. Sarah Ravnek több millió követője van a TikTokon, ahol tanulmányi és termelékenységi tippeket oszt meg.

Az egyik videójában négy lépésben részletezte az információk memorizálásának folyamatát:

  1. Olvassa el az információt gondolatban
  2. Olvasd fel hangosan
  3. Csukd be a szemed, és mondd ki emlékezetből
  4. Írd le emlékezetből

Rav azt mondta, hogy először fejben olvassa el az anyagot, majd ismét felolvassa hangosan, ami néhány ember számára természetes tanulási szokás lehet. Ezután azt javasolta, hogy csukja be a szemét, és hangosan mondja el az információt. A negyedik és egyben utolsó lépés Rava szerint az, hogy emlékezetből leírja, amit tanult.

Emberek milliói nézték meg a videót a közösségi oldalon, és több száz kommentben osztották meg tapasztalataikat ezzel a módszerrel. Sokan elismerték, hogy nagy sikert arattak, és sikerült minden vizsgát letenniük.

Ravova egy másik videóban elmondta, hogy a Feynman technikát ajánlja, amikor sok információt szeretne egyszerre megtanulni. A négylépéses tanulási módszert a Nobel-díjas Richard Feynman elméleti fizikus alkalmazta.

Az első lépések a tartalom megtanulása, majd az „Próbálj meg tanítani egy tantárgyat valakinek, aki nem ismeri”, például egy gyerek. ahogy elmagyarázta: „Ez arra kényszeríti Önt, hogy egyszerűsítse a tartalmat, használjon analógiákat és példákat a jobb magyarázat érdekében, és valóban kiemelje azokat a területeket, amelyeket maga nem ért teljesen. Segít emlékezni az információkra, mert amikor tanít, azt mondja hangosan, testbeszédet használva, és teljes mértékben részt veszel üzeneted eljuttatásában.”

Rav azt mondta, hogy akkor kellene „menj vissza azokra a területekre, ahol elakadtál”és fejleszteni „jobb módszerek a magyarázatukra”. A negyedik és egyben utolsó lépés az „ismétlés a tökéletességig”.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche