Egy tapasztalt kertész elárulta a trükköt. Csak ezt kell tennie, és a lisztharmatnak nincs esélye a paradicsomon.

Sok kultúrában a hosszú élet és az egészség szimbólumának tartják. A fokhagymát még ma is gyakran természetes antibiotikumként emlegetik. Fontos megjegyezni, hogy nemcsak a szakácsok, hanem a kertészek számára is hasznos. Használjon fokhagyma spray-t a paradicsomra, hogy megvédje termését a betegségektől és a falánk kártevőktől. Ez teljesen természetes módon biztosítja a bőséges termést.

Mivel permetezzük a paradicsomot burgonyafertőzés ellen? A fokhagyma a segítségünkre siet

A saját paradicsomtermesztés nagyon kifizetődő, de néhány kihívást is jelenthet a kertész számára. A leggyakoribb betegségek közé tartozik a burgonyafoltosság, amely a leveleken és a termésen megjelenő foltok formájában jelentkezik, és a növény satnya növekedéséhez vezet. Előfordulása azonban nem ér véget. Az ágyásokban megjelenő egyéb fertőzések közé tartozik a szürkepenész, a száraz levélfoltosság, a lisztharmat és a bakteriális paradicsompusztulás.

A fokhagyma permetezését a paradicsomon nemcsak akkor érdemes bevezetni, ha aggasztó tüneteket észlelünk, hanem megelőző jelleggel is. Rendszeres használata esetén helyettesítheti a növényvédő szereket, csökkentve a zöldségágyásokban használt vegyszerek mennyiségét. A fokhagyma a kertben bizonyítottan hatékony a gombák és baktériumok által okozott betegségek ellen.

Vigyázzon a kártevőkre

Hogyan ápolja a paradicsomot? A bokrok gondozása során fontos, hogy figyeljük a kártevőket. Sajnos a mi terményeink is a célpontjukká válhatnak. A fokhagymával történő permetezés segít megszabadulni a levéltetvektől, a pókhálós atkáktól, a tripszektől, a lisztharmattól és a fehérlegyektől. Természetes módszerként biztonságos a növényekre, ugyanakkor csípős illata irritálja a betolakodókat.

Mikor használjunk fokhagymás permetszert paradicsomon?

Teljesen természetes összetevőkön alapul, így a szezon során rendszeresen, hetente egyszer alkalmazhatja megelőző jelleggel. Különösen június és augusztus között legyen éber, amikor a kártevők és gombabetegségek kockázata a legnagyobb.

Permetezze a paradicsomra a fokhagymát reggel (amint a harmat eltűnik) vagy estefelé. Kerülje a kezelést erős napsütésben.

Az előkészítés után azonnal alkalmazza. A paradicsom jól fog nőni

Hogyan készítsünk fokhagyma spray-t paradicsomra? A dolog nem bonyolult. A legegyszerűbb változatban sürgősségi használatra ajánlott védő kivonatot készíteni.

  • Nyomjon át 20 g fokhagymát (4-6 gerezd) egy présen.
  • Fedjük le 1 liter vízzel, és hagyjuk állni 24 órán át.
  • Szűrjük át a folyadékot egy szitán, és azonnal használjuk fel a paradicsom permetezésére.

A fokhagymakivonatot gazdagíthatjuk egy kis szürke szappannal. Ezzel a hozzáadással a főzet jobban megtapad a paradicsombokrokon.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche