Egy tapasztalt kertész levágja a paradicsom leveleit. Jó oka van rá

Szenvedélyes paradicsomtermesztő vagy? Vigyázz rájuk, ahogy a profik teszik. Mivel a paradicsom természetes hajlamos arra, hogy sok levelet és ezzel szemben kevesebb gyümölcsöt hozzon létre, egyensúlyba kell hozni ezt a helyzetet. Ezt teszi a felesleges levelek levágása. Ennek eredményeként több paradicsomot kap, ami összességében jobb minőségű lesz.

Forrás: Youtube

Virágzás után metszeni

A levelek eltávolítását csak az első virágok megjelenésekor szabad elkezdeni. És ez az idő jelenleg aktuális. El kell távolítani az oldalhajtásokat is, itt a felesleges szárakat további levelekkel.

Mindig reggel és alulról vágja

Ha meg akarjuk akadályozni a kellemetlen növénybetegségek terjedését, a legjobb, ha reggel elkezdjük a levelek vágását. De csak a reggeli harmat kiszáradása után. A determinált paradicsomot csak egyszer, a határozatlan fajtákat néhány hetente kell metszeni, mivel folyamatosan új leveleket hoznak.

A leveleket mindig alulról vágjuk le, hogy elkerüljük a kellemetlen gombákat. Ez elősegíti a jobb levegőáramlást a növény körül. A paradicsomlevelek soha ne feküdjenek a földön, mert ez lehetséges fertőzésnek teszi ki őket.

Mindig steril eszköz

Nem mindegy, hogy ollóval vagy késsel távolítjuk el a leveleket, az a fontos, hogy teljesen tiszták legyenek. Permetező fertőtlenítés használható. Mindig kezelje újra a szerszámot, mielőtt minden növényen dolgozna.

Miért távolítsuk el a leveleket az alsó emeletekről?

Mivel az alsó levelek elvesztik funkcionalitásukat, ami a fényhiány miatt következik be, ezért érdemes mentesíteni tőlük a növényt. Túl sok hatalmat helyez beléjük. Az első gyümölcsrétegig eltávolíthatja őket. De legyen óvatos, soha ne távolítsa el őket teljesen, azaz közvetlenül a fő szárnál.

Hagyjon 1,5-2 cm-t, mert a kb. 3 napig tartó sebgyógyulás során megtámadhat a gomba, és van ideje megfelelő permetezéssel beavatkozni, mielőtt továbbterjedne. A betegség nem támadja meg a növény fő részét. Ennek köszönhetően a paradicsom is tökéletesen megvilágosodik.

Vágja fel a rúd paradicsomot

Ha bokros vagy vadparadicsom van, nem kell felaprítani. A botosoknak abszolút kötelező. Minden oldalhajtást, úgynevezett szelepet eltávolítanak. A fő szár és a levél között fordulnak elő. Mindig a legjobb, ha a paradicsomot a fiatal növényektől kezdve folyamatosan csipkedjük. Minél erősebbek a kiemelkedések, annál valószínűbb, hogy megsérül a paradicsom, és kockáztatja az esetleges fertőzést.

kapcsolódó cikkek

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche