Egy táplálkozási szakember elmagyarázta a súlygyarapodás okát kis mennyiségű étel elfogyasztása esetén

Lilija Starodubtseva táplálkozási és rehabilitációs szakember elmondta, hogy kis mennyiségű étel elfogyasztása esetén is előfordulhat súlygyarapodás. A szakember a TikTok közösségi oldalán lévő oldalán beszélt a probléma okairól.

A táplálkozási szakember szerint a súlygyarapodás nem az elfogyasztott mennyiségtől, hanem az étrend összetételétől függ.

– Miért nem eszek gyakorlatilag semmit, de nagyon gyorsan hízok? Pontosan ezt kérdezik tőlem nagyon gyakran. Leggyakrabban a gyors súlygyarapodás az étrendhez kapcsolódik. Valószínűleg az étrendje sok szénhidrátot tartalmaz. Ezek különféle cukrok és más üres ételek, amelyek nem tartalmaznak mást, csak kalóriát – jegyezte meg Lilia Starodubtseva.

Az orvos megjegyezte, hogy ilyen termékek közé tartozik a rizs és a burgonya, amelyeket egyesek diétásnak tartanak.

– Az ilyen táplálkozás következtében hormonális egyensúlyhiány lép fel. Ennek köszönhető, hogy nagyon gyorsan lehet hízni. Ezenkívül problémák merülnek fel a pajzsmirigyben, ami szintén hozzájárulhat a gyors súlygyarapodáshoz és duzzanathoz, – mondta Lilia Starodubtseva.

A táplálkozási szakember ezzel együtt kifejtette, hogy lehet-e fogyni, ha hormonális egyensúlyhiány van.

– Hormonális egyensúlyhiány csak az alapvető tápanyagok hiánya esetén lép fel: fehérje, ásványi anyag, vitaminok és zsírok. A számunkra fontos elemek hiányának fő oka a gyomor alacsony savassága, a károsodott epekiáramlás és a hasnyálmirigy enzimtermelése, valamint a bélmikroflóra hiánya. Ha hormonális egyensúlyunkat szeretnénk javítani, először a gyomor-bélrendszerünk egészségével kell foglalkoznunk. Rendbe kell tenni a gyomrot, a májat, az epehólyagot, a beleket és a hasnyálmirigyet. Ezután pótolni kell a hiányosságokat a megfelelő elemekkel és élelmiszerekkel, – jegyezte meg Lilia Starodubtseva.

Egyébként korábban egy táplálkozási szakértő, táplálkozási szakértő és egy fogyókúrás stúdió igazgatója, Svetlana Kashitskaya összefüggésbe hozta a plusz kilók megjelenését az alváshiánnyal. Az orvos szerint a rossz alvásminőség miatt gyakran nem sikerül fogyni az embereknek, ez ugyanis növeli a túlevés valószínűségét. Erről bővebben a linken található anyagban írtunk.

Fénykép:

Hibát vett észre? Kérjük, válassza ki, és nyomja meg a Ctrl+Enter billentyűkombinációt

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche