Egy táplálkozási szakértő elmagyarázza, hogy a fokhagyma valóban jó-e a megfázás ellen

Ősszel és télen az emberek gyakran szenvednek megfázástól. Ezért a kedvezőtlen időszakokban a szakértők azt tanácsolják, hogy fordítsanak figyelmet azokra a termékekre, amelyek segítenek a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben. A fokhagyma az egyik ilyen. Inna Rozhok dietetikus-táplálkozási szakember a TikTok közösségi oldalán elmagyarázta, hogy ez a termék valóban hasznos-e megfázás esetén.

Egy táplálkozási szakértő elmagyarázza, hogy a fokhagyma valóban jó-e a megfázás ellen

A táplálkozási szakember szerint a fokhagyma kifejezett vírus-, baktérium- és gombaölő hatással bír.

– Ha megfázik, az immunrendszerének működnie kell. Az erőforrását pedig bizonyos anyagokkal karban kell tartani. A fokhagyma vezető szerepet tölt be a bioflavonoid allicin tartalmában, amely kifejezett vírusölő, baktericid és gombaölő hatással rendelkezik. Mindez segít a szervezetnek gyorsan megbirkózni a bakteriális és gombás betegségekkel, – jegyezte meg Inna Rozhok.

A táplálkozási szakértő szerint a fokhagyma nem mindig hatékony a megfázás elleni küzdelemben. Az a tény, hogy a hőkezelt termék elveszíti tulajdonságait.

– A fokhagyma nyugodtan tekinthető megbízható asszisztensnek a megfázásos tünetek elleni küzdelemben. De ne feledje, hogy a termék előnyös tulajdonságai csak friss formában jelennek meg. Hőkezelés vagy szárítás után a fokhagyma elveszti jótékony tulajdonságait – figyelmeztetett Inna Rozhok.

Mellesleg korábban Szergej Agapkin orosz rehabilitációs orvos és televíziós műsorvezető a „A legfontosabb dologról” című műsorban azt mondta, hogy a fokhagyma segít hígítani a vért, és így megakadályozza a vérrögképződést. A termék jótékony tulajdonságairól bővebben a linken található anyagunkban olvashat.

Fotó: freepik.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche