Egy trichológus elmondta, hogy a modern orvostudomány milyen módszereket kínál a kopaszság kezelésére
A klinikai diagnózistól függően az alopecia kezelésének megvannak a maga sajátosságai, mondja Marina Tsedrik trichológus, bőrgyógyász:

FÉNYKÉP:

– Hatékonysága nemcsak a szakember gyakorlati tapasztalatától függ, hanem attól is, hogy a páciens betartja-e az összes ajánlást. Az orvos arzenáljában fizioterápiás eljárások is vannak: lézeres kezelés aktív szérumok alkalmazásával a hajnövekedés serkentésére, fényterápia (excimer lámpa).

Az injekciós eljárások közül a szakorvos ajánlhat mezoterápiát (különféle jótékony anyagok bejuttatása a bőr középső rétegeibe, a szükséges mennyiséget közvetlenül a szőrtüszőbe juttatva), valamint plazmaterápiát (az esztétikai gyógyászat viszonylag új módszere, hasonló a mezoterápiára csak a saját vér összetevői hatnak injekciós kábítószeres betegként, nevezetesen a plazma és a vérlemezkék).

A legújabb technológiák közül manapság a betegeknek a Regenera activa-t ajánlják – valójában ez a hajbeültetés alternatívája: regeneratív terápia, amely a pácienstől magától nyert, magasan differenciált őssejteket használ. Az eljárás lefolyását és gyakoriságát az orvos határozza meg a betegség súlyosságától függően.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche