Egy trükkös módszer: hogyan kell főzni a céklát úgy, hogy rubinszerű maradjon

Egy trükkös módszer: hogyan kell főzni a céklát úgy, hogy rubinszerű maradjon

Elmondtuk, hogyan. Most répafőzéshez osztunk meg tippeket.

A céklát nem olyan egyszerű főzni. Csak felforralni nem mindig elég. Ha ezt helytelenül teszi, a zöldség elveszíti gazdag ízét és színét, amely sok ételhez szükséges. Ezt megbeszélték.

Sok szakácsnak van egy fontos titka. Ennek köszönhetően a zöldségek soha nem veszítik el élénk színüket a hőkezelés során. Ez a módszer nem csak a cékla esetében lesz hasznos – más színes zöldségek, például sárgarépa vagy sütőtök főzésére is használható.

Hogyan kell főzni a céklát, hogy ne veszítse el a színét

Ennek magyarázatához érintenünk kell a kémiát. A betanin olyan anyag, amely a zöldségek főzésekor lebomlik. Ezért tűnik el a cékla és mások gyönyörű élénk színe. Ekkor a jó répaszín helyett a zöldség fakóvá és étvágytalanná válik.

Ahhoz, hogy a világos zöldségek gyönyörűek legyenek, kis mennyiségű cukrot kell hozzáadni a vízhez. Egy teáskanál vagy 1,5-2 kocka elég lesz, ha finomított cukorról van szó.

Így a répa főzés után nagyon étvágygerjesztő és fényes lesz. De nem kell hozzáadnia cukrot – ugyanerre a célra adhat hozzá egy kis citromsavat vagy almaecetet. Beszéltünk arról is, hogyan kell a vajat.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche