Egy zseniális trükk a sütőüveg gyors tisztítására. Sütőpor és ecet nagyszerű

A sütő nagyszerű találmány – azt süt, amit csak akarsz. Cserébe viszont időről időre ki kell takarítani. De hogyan tisztítsuk meg a sütőüveget? Készítsd elő az ecetet, a sütőport és hajrá! Ha nem vagy a kémia híve, használhatod az otthon is fellelhető, olcsó és könnyen beszerezhető tisztítószereket. Az egyik legjobb sütőtisztítószer a citrom, az ecet, a szódabikarbóna vagy a sütőpor. Hol és mit használjon?

Nézd meg a videót, hogy hogyan mosd ki a sütőt egyszer vagy kétszer:

Szódabikarbóna paszta

A sütő az a hely, ahol nem csak édes süteményeket készíthetünk. Nem meglepő, hogy a belseje ilyenkor tele van olajfoltokkal, kiömlött almalekvárral (vagy almalével) és egyéb szennyeződésekkel. Sajnos a sütő tisztításakor minél később kezdünk hozzá, annál gyorsabban megkeményedik a szennyeződés, majd annál nehezebb dolgunk lesz az eltávolításával.

Így nem csoda, hogy a szakértők azt javasolják, hogy minden használat után mossuk ki a sütőt. Ha ezt még nem tette meg, és a készüléket hosszú időn át hagyta koszosnak, akkor erős tisztító kaliberű, például szódabikarbónás pasztát kell használnia. Hogyan készítsd el? Keverje össze a szódabikarbónát citromlével vagy ecettel, hogy egy iszapot kapjon. Ecsettel kenje be vele a sütő belsejét (kivéve a fűtőelemeket), és egy régi fogkefével súrolja le a szennyeződéseket. Hagyja a pasztát további 12 órán át állni, majd permetezze be ecettel, amit egy praktikus szórófejes flakonba öntött. Ne ijedj meg, ha a keverék egy kicsit habzik. Csak ezután törölje le a szennyeződéseket egy nedves ruhával. A sütő szinte olyan lesz, mintha új lenne.

A citromos zsírhoz

A zsírtól minél hamarabb megszabadulsz, annál jobb! A friss égési sérüléstől forró vízzel és citromlével szabadulhatsz meg (ha nincs, használhatsz citromsűrítményt vagy ecetet). Öntsd az oldatot egy sütőformába, és tedd 160 °C-ra előmelegített sütőbe. Hagyja az edényt a sütőben körülbelül 15 percig, majd kapcsolja ki a sütőt, de ne nyissa ki! Így a citromos víz gőze feloldja a zsiradékot. Miután a készülék kihűlt, vegye ki az edényt, és törölje át a sütő belsejét.

Por az üveghez

A sütő nem televízió, bár a legtöbben kíváncsian lesünk bele, hogy megnézzük, megsült-e már a mű, és készen van-e az étel. Mégis előfordul, hogy a sütő ajtaja tele van zsírral, amit csak nagyon nehezen lehet kitakarítani. A langyos vízzel kevert sütőpor segíthet. Ezt a keveréket vigye fel az üvegre, hagyja rajta 30-60 percig, majd nedves ruhával törölje le. A látványt ezután ecetes vízzel, végül száraz ruhával szépen kifényesíti.

Forrás: B:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche