Egyedülálló élethack: A United Airlines megoldja a járatok késésének problémáját

A repülőjáratok késése számos légitársaságnál az egyik legégetőbb probléma. Ennek oka általában az emberi tényező.

Végső soron ez nemkívánatos következményekkel jár – ez a késésekben és a repülőgépek indulási menetrendjében bekövetkezett változásokban mutatkozik meg. Ezt a problémát a kiadvány anyaga tárgyalja.

A közelmúltban az egyik vezető légitársaság, a United Airlines szokatlan lépések bevezetése mellett döntött az utasok beszállási folyamatának egyszerűsítése érdekében. A cél az, hogy értékes időt takarítson meg, amelyet a légitársaság az utasok felszállásakor fellépő zavarok miatt veszít.

Úgy tűnik, a United Airlines kitalálta, hogyan ültesse le gyorsabban az utasokat a repülőgépekre. A légitársaság feltalált egy algoritmust, amely valós hack a légi személyszállítás területén.

Hamarosan új szabályokat vezetnek be a légitársaságok járataira: először a turista osztályon az ablak mellett helyet foglaló utasokat hívják fel a gépre. A középen ülők mögéjük jönnek. A folyosói üléssel rendelkezők zárják a sort a beszálláshoz. A családdal utazó utasokat ugyanakkor nem választják el egymástól: együtt szállnak fel a gépre.

A United Airlines vezetősége szerint az új rendszer 2 perccel csökkentheti az utasok beszállási idejét. A számítás itt meglehetősen egyszerű, mert az emberek kevesebbet fognak várni a folyosón, miközben például valakinek fel kell állnia a középső helyéről, hogy átengedje az utast az ablakon, majd visszamenjen.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy egy repülésen mindössze 2 percet spórolni apróság. De amint a szakértők megjegyzik, néhány hónapon belül, ha ezt a sémát minden járaton alkalmazzák, annyi időt lehet megspórolni, hogy a légitársaság bármely célállomásra további járatot tud felvenni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche