Egyetlen pitypang sem marad a kertjében. Nagymama feltalált egy nagyszerű természetes megoldást

Kisgyerekként a pitypang gyönyörű virágnak tűnt számomra. Fantasztikus koszorúkat lehetett belőle készíteni, és a szára hosszú és erős volt, nem úgy, mint a törékeny margarétáké. Most, hogy saját kertem van, a pitypang az egyik főellenségem. Ezért, mint egy fuldokló ember, aki szalmaszálba kapaszkodik, úgy kapkodok minden tanácsért, hogyan lehet kiirtani ezt a hihetetlenül makacs gyomot a birtokomról.

Gondolkodj újra…

Ahogy az általános iskolából emlékezhetsz, a pitypang igazi neve pitypang. Így van. Gyógyító erejét állítólag már az ókori görögök felfedezték. Ma is sok mindent lehet kezelni a pitypanggal, különösen a gyökerével. Segíthet az emésztőrendszeri betegségeken, a hólyaghuruton és a veseköveken. A gyermekláncfű szedése elűzi a fáradtságot, és elősegíti a máj, az epehólyag, a vesék és a belek megfelelő működését. Tisztítja a vért, javítja a szívműködést és bőrproblémákra is jótékonyan hat. Egyszerűen csodaszer.

A legegyszerűbb lenne tehát, ha pitypangot termesztenénk a kertben, elkezdenénk szedni a gyökereket, rágcsálni a leveleket, mézet, teát, szörpöt, salátát, sört és bort készíteni (nem viccelek, tényleg vannak erre receptek). De ha olyan biopolgár vagy, mint én, akkor még mindig idegesítenek a pázsitodban lévő élősködők, és nem is akarod látni őket. Úgyhogy végre rátérünk a lényegre – hogyan bánjunk el velük!

Szódabikarbóna

Mint minden jó, nem mérgező és tiszta nő tudja, a szódabikarbóna megtisztítja az edényeket, a konyhát, a fürdőszobát, a WC-t és a családi ezüstöt. De a legédesebb hab a tortán, hogy képes elpusztítani a pitypangot. Egyszerűen önts rá egy kis szódabikarbónát, és hagyd rajta. A szóda a gyökerekig leégeti a növényt, te kihúzod, és számíthatsz rá, hogy a pitypang soha nem nő vissza oda, ahová a szóda került.

Ecet, ecet, ecet, ecet

Az ecet volt nagyapám tanácsa az internet mellett. Olcsóbbnak találta, mint a gyomirtásra használt névtelen zöld spray-ket. Készíts magadnak gyomirtó oldatot. Egy szórófejes flakonban keverj össze fél csésze ecetet, fél csésze vizet, adj hozzá még fél csésze sót és egy teáskanál mosogatószert. Keverd jól össze, majd alkalmazd a pitypangra és más szép gyomokra. Ha nem vagy alkimista, egyszerűen öntsd az ecetet közvetlenül a palackból a nem kívánt növényekre.

Alkohol

Kicsit pazarló, de az eredmény megéri. Keverj össze 30 ml kemény, tiszta alkoholt fél liter vízzel, öntsd egy szórófejes flakonba, és láss munkához.

Megelőzés

A legjobb védekezés a támadás, ezért legközelebb ne várd meg, hogy a pitypang megtámadjon, hanem lépj te magad, mert a felkészülteket semmi sem lepi meg. Trágyázza rendszeresen a gyepet, évente kétszer verticillálja, és vetesse be újra a kívánt fűfajokkal. És amikor a helyzet nehezebbé válik? Térdelj le és húzd ki, tisztességesen és gyökerestül. És mindenekelőtt: soha ne hagyja, hogy a pitypang elszaporodjon. Mert amikor a gyermekei és unokái elkezdik fújni a romantikus pitypangot, akkor tényleg megfontolhatja, hogy pitypangfarmot indítson.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche