Egyszerű és stílusos: 10 környezetbarát ajándékcsomagolási ötlet

Életét közelebb hozni a környezetbarát életmódhoz néha nem is olyan nehéz, mint gondolná. Nem kell mindent egyszerre megragadni, fokozatosan cselekedni. Például ahelyett, hogy vásárolna egy másik ajándékcsomagoló tasakot, saját maga készítse el a csomagolást hulladékanyagból.

Lehet, hogy észre sem veszi, mennyi kézműves anyagot tárolt otthonában. Vannak dolgok, amelyeket nem dobsz ki, mert sajnálod őket, van, amit csak azért tartasz meg, mert nem tudod szétválogatni őket. Vannak olyan anyagok, amelyekre nem is gondolsz, mint lehetséges csomagolásra. Most pedig eláruljuk, milyen anyagokból lehet környezetbarát ajándékcsomagolni.

Hogyan csomagoljunk környezetbarát ajándékot: 10 életmentő

Hogyan csomagoljunk ajándékot környezetbarát módon

Amikor a környezetbarát csomagolásról beszélünk, bizonyos anyagok és tárgyak újrafelhasználását értjük, amelyeket mindennap használ.

  1. Régi tapéta. Valószínűleg egy tekercs régi tapéta hever a háza táján, amivel ajándékot lehet becsomagolni. Nézze meg, melyik oldalt jobb használni. Adjon hozzá csipkéket, szövetdarabokat és minden más rendelkezésre álló anyagot az ajándékhoz.
  2. Újságok. Ideális esetben keress valamilyen külföldi kiadást, de a régi újságaink is működni fognak. Az újság sorai elég aktívnak tűnnek, így nem kell semmi extrával díszíteni. Hacsak nem vehetsz valami fényes szalagot.
Hogyan csomagoljunk ajándékot olcsón és szépen
  1. Magazinok, képeslapok, szórólapok, sőt reklámprospektusok is. Bármi használható! Csak próbálja meg gondosan elrendezni az ajándékot, és megfelelő dekorációt ad hozzá.
  2. Ruházat, például pulóverek, sálak, kendők. Egy régi pulóvert darabokra lehet vágni, amelyek alkalmasak ajándék díszítésére.
  3. Abrosz, lepedő, szövet. Az egyik leggyakoribb környezetbarát csomagolási lehetőség. Ha az alap világos, akkor biztonságosan díszítheti a csomagolást további dekorációval. Bármi megteszi: gyöngyök, gallyak, tobozok, gesztenye, rudak, szárított citrusszeletek.

  1. Zsákvászon. Ne dobd ki a zsákvászont, mert szükséged lesz rá az ajándékok díszítéséhez. A természetes anyagok jól passzolnak a zsákvászonhoz.
Ajándékcsomagolás rögtönzött anyagok felhasználásával
  1. Kézműves papír. A kozmetikumokat gyakran kézműves papírba csomagolják a szállításhoz. Ideális ajándékcsomagoláshoz.
  2. Süteménydobozok. Hirtelen maradt pár ilyen tégely, amelyek még nincsenek megtöltve semmivel. Aki elfogadja az ajándékot, annak nagy meglepetés lesz, hogy nincs süti.
  3. Gyönyörűen díszíthető savanyúságos üveg. Egy hagyományos, csavaros tetővel ellátott üvegedény egyfajta tárolóedény lehet az ajándékod számára. Szokatlan, váratlan és környezetbarát. De egy kis időt kell töltenie az edény díszítésével.
  4. Csomag chips. Még egy csomag chips is hasznos lehet ajándék készítéséhez. Ki kell fordítani a csomagot, és a belső fényes oldalát kell használni.
Hogyan csomagoljunk gyönyörűen ajándékot rögtönzött anyagok felhasználásával

Emlékeztetünk arra, amiről korábban beszéltünk.

Fotó: nyílt forráskódú hálózat

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche