Egyszerű módszerek a koncentrálásra, ha elveszítjük a fókuszt

Pörgős mindennapjaink és elfoglalt munkaidőnk mellett nem csoda, hogy néha szinte lehetetlen koncentrálni. Így az időgazdálkodás nehéz feladattá válik.

Míg ezekben az esetekben a legjobb megközelítés az, ha egyenként hajtjuk végre a feladatokat, ahelyett, hogy egyszerre többel foglalkoznánk, van néhány egyszerű trükk, amelyek segíthetnek legyőzni a zavaró tényezőket.

Igyunk több vizet

Amikor stressz alatt vagyunk, termelékenységünk automatikusan csökken. A feszültség azonban nem az egyetlen tényező. A vizsgálati adatok szerint a kiszáradás tovább zavarja a koncentrációs képességet. Ezért gondoskodnunk kell arról, hogy elég vizet igyunk egész nap.

Rendezzük a munkahelyet

A rendetlenség is elvonhatja a figyelmünket. Ezért tanácsos öt percet szánni az íróasztal rendszerezésére. Ennek a tevékenységnek a rendszeres végzése jótékony hatással lehet a koncentrációs képtelenségre.

Vigyázzunk magunkra

Állítson be egy konkrét időt, amely alatt egy adott feladatot meg kell valósítani. Akár az időzítőt is beállíthatjuk a telefonunkon, hogy a saját szüneteinket szabályozzuk.

Ha tudjuk, hogy van egy bizonyos időnk a feladat elvégzésére, akkor automatikusan megnő a koncentráció, hogy időben elvégezzük azt.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche