Amikor a serpenyőbe kerül, az illata szétterjed az egész lakásban, és még a legnagyobb evőt is a konyhába csalogatja. De amikor a tányérra kerül, kellemetlen meglepetést okozhat. Egy egyszerű hiba tönkreteheti az ízét. Hogyan készítsünk jó rántottát csirkével? Ne feledkezz meg erről, mielőtt a serpenyőbe dobod.

Hogyan készítsünk jó rántottát csirkére? Ezekre a részletekre figyeljen

Sokak számára ez a tökéletes reggel szinonimája. Aromás, ízletes és rendkívül laktató, még a legigényesebb ízlelőket is kielégíti. Amikor a tányéron landol, sokaknak összefut a nyála.
Egy egyszerű hiba az elkészítésben azonban teljesen tönkreteheti az ízüket, ezért a szemétbe kerülnek. Bár a rántotta a legkönnyebben elkészíthető ételként ismert, hangsúlyozva, hogy a köret elkészítéséhez nincs szükség különleges főzőtudományra, érdemes egy kicsit körültekintőbbnek lenni. Ha csirkét adunk a rántottához, egy egyszerű ételből gyorsan kulináris katasztrófát okozhatunk.

Hogyan kell megmosni a rántottához való rókagombát? Ez az eljárás elengedhetetlen

Az első dolog, ami hatékonyan elriaszthat a rántotta ízének élvezetétől, az a fogaid között csikorgó homok.. Ez akkor fordul elő, ha a csibéket nem mossuk meg alaposan. Bár ez a folyamat nem a legegyszerűbb, nem szabad megfeledkezni róla.

A gombákat könnyű folyó víz alatt megmosni. Nagyobb mennyiség esetén azonban hasonló eljárás problémás lehet. Nem tanácsos azonban túl sokáig áztatni a gombát abban a reményben, hogy a homok magától eltűnik. – ez nemcsak esztétikai megjelenésüktől, hanem ízüktől is megfosztja őket.

Mennyi ideig sütik a csirkét rántottához? Különben tönkretennék az ízét.

Amikor a csirkéket folyó víz alatt megtisztítják, sokan gyorsan feldarabolják, majd azonnal a serpenyőbe dobják. Ez egy egyszerű, de súlyos hiba, amely teljesen tönkreteheti az étel ízét. Valójában a lecsöpögtetés után a gombáknak egy szűrőbe kell kerülniük, ahol egyenként ráöntjük a forró vízre. Ez a kezelés megakadályozza, hogy megrothadjanak.

Az okos szakácsoknak van egy másik, szinte triviális módszerük is. Egy egyszerű eljárással a legnagyobb gombákat is pillanatok alatt megtisztítják. Tegyük a gombákat egy nagy tálba, szórjunk rájuk egyenként egy evőkanál sót, és fedjük le őket forró vízzel. Ezután alaposan megkeverik őket egy kanállal – hogy a szennyeződések az aljára süllyedjenek. Ezután a gombákat kivesszük, és egy szitára tesszük, hogy a víz lecsöpögjön. Ezután pedig munkához látnak.

A csirkéket vajban körülbelül 10 percig sütjük. Ez idő után egyszerűen adjuk hozzájuk a tojásos keveréket, és szórjuk meg őket a kedvenc fűszereinkkel. Semmi akadálya, hogy más kedvenc hozzávalókkal is gazdagítsd őket. És akkor élvezze a finom rántotta ízét keserűség nélkül.

Kapcsolódó cikkek:

A rántotta bársonyos és krémes lesz. Senki sem tudja, hogy ez a kiegészítés csodákra képes

Az így főzött tojásoknak nincsenek tápanyagai. Gyakori hiba