Életterük bővítése érdekében a kertben egy kis pavilont építettek ki konyhával és ülősarokkal

Van szabad hely az ingatlanán, és megköszönne egy kerti pavilont? Manapság sok lakástulajdonos fontolgatja, hogy saját kertjére bővíti életterét. Egyesek kerti irodákat építenek, mások szabadtéri étkezőt pihenőrésszel. Azt, hogy egy kerti pavilon a saját kertben kiváló ötlet, az AnyColor stúdió fiatal bolgár építészeinek projektje is bizonyítja.

Mára a családi házak nemcsak az egész család találkozásának és közös kikapcsolódásának helyszínévé váltak, hanem menedéket is nyújtanak a nagyvárosok nyüzsgésétől. Az otthoni iroda lehetősége vagy szükségessége ösztönözte az otthoni iroda különféle formáinak létrehozását. Ha azonban több időt töltünk otthon, általában több helyre van szükségünk. A szabadtéri életterek kellemes módja ennek elérésére, miközben közelebb vannak a természethez.

Olvassa el is

Acél szerkezet, fehér redőnyök és fa

Egy Bulgáriában, Szófiában élő család megkereste az AnyColor stúdió építészeit a ház bővítésével. A háztulajdonosok vágya az volt, hogy egy olyan szabadtéri pihenőteret alakítsanak ki, amely magánéletet biztosít, és menedékként szolgál a nyüzsgő városban.

„Erre a tájékoztatóra válaszul egy egyszerű, mégis hangulatos acélszerkezetet terveztünk, több funkcionális forgatókönyvvel.

A tégla rács másik oldalán egy mini tér található, eredeti benőtt fával, amely külön olvasótérként is használható. Forrás: Todor Todorov

A tervezési koncepciót egy kerti fa jelenléte alakítja, amit sem mi, sem a megrendelők nem akartunk feláldozni a projekt nevében. Ezért úgy döntöttünk, hogy az építészetet a természettel kombináljuk úgy, hogy a teret úgy szervezzük meg, hogy az ne zavarja a meglévő kertet. A túlnyomóan fehér szín és a kitett fa megválasztása azt a célt szolgálta, hogy a szerkezet belemerüljön a meglévő teraszba.” a javaslat szerzői, Boyan Stoyanov, Lilyana Todorova magyarázzák.

Kis területe ellenére a pavilon többfunkciós. Forrás: Todor Todorov

Hely a családi összejövetelekhez

Kis területe ellenére a pavilon többfunkciós. Két részből áll: egy kis hangulatos konyha érdekes mintás csempével és egy nyolc fős étkező. A konyha része egy kisméretű, egyedi tégla grillsütő. A tégla rács másik oldalán egy mini tér található, eredeti benőtt fával, amely külön olvasótérként is használható.

Olvassa el is

Adatvédelem és meghosszabbított szezon a fehér redőnyöknek köszönhetően

Az ülőgarnitúra nagyon könnyen zárható minden oldalról fehér rolóval, természetesen ezek egyenként is lehúzhatók – árnyékolási igénytől függően. A lakók esténként vetítővászonként használhatnak egy rolót, így a pavilon egy kis otthoni amfiteátrummá alakul. Ennek a megoldásnak köszönhetően a minipavilonban való tartózkodás komfortérzete megnőtt, és a hideg időszakokban is kibővült a használhatóság.

A háztulajdonosok vágya az volt, hogy egy olyan szabadtéri pihenőteret alakítsanak ki, amely magánéletet biztosít, és menedékként szolgál a nyüzsgő városban. Forrás: Todor Todorov

A járvány új funkciót hozott

Az egyszerű lapostető hőpanelekkel van kialakítva, így könnyen és gyorsan összeszerelhető. Belül a mennyezet a fapadlóhoz illő, látható faszerkezettel rendelkezik. A pavilon kialakításában a konyhasarokban elhelyezett díszcsempéken kívül az egyetlen további dekoráció a fa fehér redőnyökön át jövő árnyéka. A kihívásokkal teli 2020-ban elkészült mini pavilon teljesen nem tervezetten egyedülálló otthoni irodává és biztonságosabb találkozóhellyé vált.

Olvassa el is

Kerti pavilon egy fával

Építészeti stúdió:

Szerzők: Boyan Stoyanov, Lilyana Todorova

Helyszín: Szófia, Bulgária

Terület: 25 m2

Megvalósítás: 2020

Sabina Zavarská
Fénykép:

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche