Elfelejtett növények, amelyeket őseink a csirkék futtatására ültettek. Ezután egészségesebb tojásokat tojtak

Csirkéket nevel, és azt szeretné, hogy ne csak boldoguljanak, hanem tápláló és egészséges tojásaik is legyenek? A tyúkok által kedvelt növényeket termesztenek a csirkefuttató közelében, és ezek hatásait a tyúkok és tojásaik egészségére már őseink is ismerték.

Ha Ön az egyik csirkétenyésztő, akkor biztosan tudja, hogy mindenekelőtt annak kell lennie, hogy mindegyikük boldog és egészséges legyen. Nemcsak a számukra kialakított környezetre van hatással, hanem természetesen a változatos, vitaminokkal és pozitív anyagokkal teli étrendre is. Épp ezért gazdagíthatja táplálkozásukat, ha a kifutójukba néhány hasznos növényt ültet, amelyeket rendszeresen önállóan is megeszik. Nagyanyáink csinálták, és tudták, miért. A tyúkok sokáig létfontosságúak voltak, tojásaik mindig gyönyörű sárga sárgával rendelkeztek.

Szeretné tudni öt olyan növényt, amely alkalmas csirkéknek? Nézze meg a YouTube videót az Oak Abode csatornán:

Fuss tele egészséggel

Nagyanyáink gyakorlatiasak voltak, és mivel nekik nem volt olyan kényelmi lehetőség, mint nekünk, mindig a rendelkezésre álló természetes utat használták. Tehát, ha a legjobbat szeretné nyújtani tyúkjainak, és nem csak az étrend-kiegészítők vagy a megfelelő takarmányok keresésére fordított időt, hanem jelentős mennyiségű pénzt is megtakaríthat, kezdjen el olyan növényeket termeszteni, amelyek hasznukra válnak. Ráadásul nagyon könnyen a burkolat kellemes részét képezhetik. A megfelelően megválasztott növények biztosítják a tyúkok számára a szükséges tápanyagokat, de egyben szórakoztatják is őket, és természetesebb környezetté varázsolják a kifutót.

Amaránt vagy csemegekukorica

Ez az alapvetően gyógynövény kiváló szolgálatot tesz Önnek a tyúkok fő étrendjének természetes kiegészítőjeként. Mindig tartalmaznia kell gabonaféléket, zöldségeket és zöldtakarmányt. Ebben az esetben fogadhat az amarántra. A tyúkok szó szerint imádják ezt a fantasztikus növényt!

Az amarant Amerikából származik. Nemcsak vonzó megjelenésével nyűgöz le, de nem csak növény, hanem egészséges táplálék is. És nem csak a csirkéknek, hanem az emberi testnek is. Glutént nem tartalmazó álgabona, fogyasztása a hasznos tápanyagok nagy előnye. Nem csak a magok ízletesek és csirkéknek megfelelőek, hanem a többi rész is, beleértve a leveleket is. Kiváló fehérje-, rostforrás, de kalcium-, vas- és cinkforrás is.

Az amaránt termesztése egyszerű

Kétféle termesztési mód közül választhat. Az amaránt közvetlenül magról is termeszthető, de sokkal gyorsabb az előnevelt palánták használata. További előnye a benne lévő anyagokon kívül a növekedés gyorsasága, a növény a gyorsan növekvő fajok közé tartozik. A sikeres fejlődéshez nem kell sok, csak kezdetben a szárazabb és melegebb fekvést, elegendő öntözést részesíti előnyben.

És konkrét előnyök?

A karámban található amaránt nagyon egyszerű és olcsó módon hozzájárul a tyúkok általános egészségi állapotához. A benne található vitaminok és ásványi anyagok pozitív hatással vannak egészséges tollaikra és bőrére. A rost támogatja az állat egészséges emésztőrendszerét, és hatékonyan megelőzi az esetleges emésztési problémákat. Az antioxidánsok jelenléte is jelentős, aminek köszönhetően csirkék ellenállóbbak lesznek számos betegséggel szemben, mert jobb lesz az immunitásuk.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche