Az ökörszem elkészítésének érdekes módjai egyáltalán nem unalmasak. Kiderült, hogy vannak egyszerű trükkök, amelyekkel elkerülhető, hogy a tojássárgája kifolyjon, és a tojásokat ne kelljen felfordítani. A módszer egyszerű, megbízható, és csak egy serpenyőfedőre és némi vízre van szükséged.

A tojások serpenyőben való sütése egyszerűnek és szórakoztatónak tűnik. Remek kiegészítője a reggelinek, de ennél többről van szó. Van, aki ökörszemet tesz a levesébe, mások a hamburgerébe. Rengeteg ötlet van a felhasználására, de egy probléma sok háziasszony éjszakánként nem tud aludni. Hogyan süssük meg az ökörszemet úgy, hogy a sárgája ne folyjon ki, és tökéletesen süljön ki? Kiderült, hogy még csak meg sem kell fordítani a tojást. Egy egyszerű trükk elég hozzá.

Hogyan készítsük el a tökéletes ökörszemet? Mutatott egy vizes trükköt, ami mindent megváltoztat

Az Instagramon @tarawoodcox11 némi idővel ezelőtt jelent meg egy videó a tökéletes tojás elkészítésének trükkjével. Kiderült, hogy egyáltalán nem kell megfordítani, kockáztatva, hogy a sárgája kiszivárog. Ehelyett öntsünk egy kis vizet a tojásokba. Ezután fedjük le őket, és várjunk néhány tucat másodpercet. Amikor leveszed a fedelet, gyorsan észre fogod venni, hogy a tojások tökéletesek.

View this post on Instagram

A post shared by Tara Woodcox (@tarawoodcox11)

Hogy kell kinéznie egy ökörszemnek? Az internetezők kommentálták a videót

A @tarawoodcox11 videó alatt számos internetes felhasználó kommentje jelent meg. Voltak, akik dicsérték a bemutatott trükköt, mások azt állították, hogy nem működik túl jól, megint mások pedig megosztották saját módszereiket és módjaikat a tojás és az általános ételkészítéssel kapcsolatban.

„Nem kell víz, csak fedd le, amikor elkezded sütni”
„Mindazoknak, akik azt mondják, hogy víz nélkül is lefedheted őket az elejétől fogva: ezzel a trükkel biztosíthatod, hogy a tojássárgája ne keményedjen meg”
„Én minden maradékot így melegítek újra, egy kis vizet adok hozzá, és kész. Pont olyan az íze, mint a frissnek, és nem kell hozzá mikrohullámú sütő sem.

Kapcsolódó cikkek:

A rántotta bársonyosan krémes lesz, ha a keverés végére egy teáskanálnyit adsz ebből a termékből

Az emberek látták ezt a rántotta receptet és nem hittek a szemüknek. „Borzalmasan néz ki, köszönöm a tanácsot”