Elnevezett termékek, amelyek esszenciális vitaminokat tartalmaznak az ízületek és csontok egészségének megőrzéséhez
Az ízületek fájdalmas érzései szinte minden felnőtt számára ismerősek. A csontok egészsége rendkívül fontos a teljes működéshez. Az ízületekkel és izmokkal együtt a csontok támaszt, mozgást és erőt adnak az embernek. Anyagunkban megmondjukmely élelmiszerek tartalmaznak olyan vitaminokat, amelyek hozzájárulnak az egészséges ízületek és csontok megőrzéséhez gyermekeknél és felnőtteknél.

A csontszövet összetett élő szerkezet, folyamatosan változik, ezért szükséges a szükséges anyagok időben történő ellátása. Először is ezt kalcium És D-vitaminés fehérje, magnézium, Omega 3 És A, C, K vitaminok. A csontok egészségének egyik legfontosabb ásványi anyaga az kalcium. Az inert szövet sejtjeinek védelme érdekében naponta kell fogyasztani. A legtöbb ember számára az optimális adag napi 1300 mg. Fontos, hogy a kalciumot az élelmiszerekből nyerjük, és ne a kiegészítőkből.

D-vitamin lehetővé teszi, hogy a szervezet jól felszívja a kalciumot. A kutatások azt mutatják, hogy az e vitamin hiányában szenvedő gyermekek és felnőttek csontsűrűsége alacsonyabb, és hajlamosabbak a csontvesztésre. Annak érdekében, hogy a szervezet mindig egészséges legyen, az ízületek és a csontok erősek legyenek, tejet kell fogyasztani, hiszen ez értékes D-vitamin forrás. Napi három pohárral pótolja a szervezet szükségletét erre a biológiailag aktív anyagra.

BAN BENitamin K befolyásolja a szövetképződés sebességét, ezért időben történő bejutása a szervezetbe az egészség kulcsa. Erőteljes antioxidáns C vitamin segít megvédeni a csontsejteket a károsodástól, és A vitamin nélkülözhetetlen a csontváz egészséges növekedéséhez. Ezen kívül nem szabad elfelejteni, hogy a fogyasztás 400 mg magnézium naponta 2-3 százalékkal növeli a csontsűrűséget a nőknél. És a gyermekek fogyasztása cink felgyorsítja csontnövekedésüket. Omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő tulajdonságaikról híresek. Kiválóan megakadályozzák a csontvesztést.

Az alapvető anyagok legjobb forrásai a következő termékek:

  • narancs – C-vitaminban gazdagok, erősítik az egészséget és a csontszövetet;
  • tej – ez a leginkább hozzáférhető kalciumforrás és értékes D-vitamin forrás;
  • parmezán sajt – egy evőkanál sajt 63 mg kalciumot tartalmaz. Nagyon értékes fehérjeforrás;
  • spenót – szinte minden vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyre a szervezetnek az egészséges csontozathoz szüksége van;
  • kesudió – ezek a diófélék sok magnéziumot tartalmaznak;
  • kiwi – sok C-vitamin és magnézium;
  • lazac – szinte minden, a szervezet egészségéhez szükséges vitamint tartalmaz: omega-3 zsírsavakat, fehérjét és D-vitamint;
  • paradicsomlé – magnéziumot, A-, C-, K-vitamint tartalmaz, a gyümölcslében sokkal nagyobb az értékes anyagok koncentrációja, mint az érett paradicsomban;
  • pirospaprika – nagy mennyiségű A, C, K vitamint tartalmaz;
  • Dió – Kiváló kalcium-, magnézium-, fehérje- és omega-3 forrás. Használja őket uzsonnának, és egészítse ki kedvenc desszertjeit, és teste hálás lesz érte.

Fotó: freepik

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche