Én már nem veszek függönyt, mert az összes függönyöm olyan, mintha új lenne: a sógornőmtől kaptam ezt a tanácsot, és a nagymamám megsárgult darabjait is megmentettem – aki nem hiszi el, ha nem próbálja ki!

A lakásodban a függönyök valahogy szürkének tűnnek? Vagy akár sárgult foltokat is látsz rajtuk? Nem kell rögtön a boltba rohannod, hogy újakat vegyél, inkább próbáld ki azokat a trükköket, amelyek nálad a legjobban beváltak.

Az én trükköm a szuper fehér függönyökért

Szükség van rá:

1 bál. 1 csomag sütőpor

1 mosogatószer tabletta

Választható: egy kis lágyítószer

Eljárás:

Helyezze a tisztítani kívánt függöny(ök)et a dobba.

Helyezzen 1 mosogatógépben mosható tablettát a dobba a függöny mellé.

Öntse a port a porrekeszbe 1 csomag sütőport.

Ha akarod, adhatsz hozzá egy kis textilpuhítót is.

Most töltsük meg a mosógépet. Állítsuk be az üzemmódot szintetikus anyagra, 800-as sebességre, és kapcsoljuk be a gépet. Ennyi, most már csak az eredményre kell várnunk.

Martina V.

Az én trükköm a megsárgult, zsíros és büdös függönyökre

Én már nem veszek függönyt, mert az összes függönyöm olyan, mintha új lenne: a sógornőmtől kaptam ezt a tanácsot, és a nagymamám megsárgult darabjait is megmentettem - aki nem hiszi el, ha nem próbálja ki!

Rázd fel jól néhányszor a levegőn, hogy megszabadulj a portól.

Tegyük egy mély edénybe, és fedjük le hideg vízzel.

Adjunk hozzá 30 szájvizet. Várjon 10 percet.

Óvatosan mossa meg a függönyt a kezében. Öntse le a piszkos vizet.

Tegye a függönyt a mosógépbe. Használjon enyhe mosóport, és kapcsolja be a kímélő mosási módot.

A kissé nedves tüllöket tegye száradni úgy, hogy laposra lapuljanak.

Ennyi, a függönyök olyanok, mintha újak lennének.

Evka C.

Csoda fehérítő megoldás

Én már nem veszek függönyt, mert az összes függönyöm olyan, mintha új lenne: a sógornőmtől kaptam ezt a tanácsot, és a nagymamám megsárgult darabjait is megmentettem - aki nem hiszi el, ha nem próbálja ki!

A csodafehérítő megoldáshoz használja ezeket az összetevőket.

Szükségünk van rá:

mosószappan

szódabikarbóna

egy kis fehérítő

Eljárás:

Reszeljük le a mosószappant, és oldjuk fel meleg vízben. Adjunk a szappanhoz egyenlő arányban szódabikarbónát.

Tehát ha 100 g mosószappant teszel bele, akkor 100 g szódabikarbónát is kell tenned. Állítsa be a víz mennyiségét úgy, hogy a teljes függöny víz alá kerüljön. Hagyd ebben az oldatban áztatva körülbelül fél napig.

Csak időnként forgassa meg a függönyt, és alig 30 perc múlva látni fogja, hogy a szennyeződések leoldódtak a függönyről, és a fehérítési folyamat megkezdődött. Ezután öblítsd ki jól. A víz nagyon szappanos, ezért ha rosszul öblíted, akkor nagyon habos lesz a mosógépben.

Töltse be a függönyt a mosógép dobjába, és a szokásos módon, normál mosószerrel vagy géllel mossa ki. Adjon hozzá egy kevés fehérítőt. Állítsa be a mosási hőmérsékletet 60 °C-ra.

Bár a fehérítés szinte egész napot vesz igénybe, alapvetően nem kell semmit sem tenned. Csak forgasd meg néhányszor az oldatba merített függönyt, öblítsd ki, és a mosógép kimossa. Az eredmény azonban elképesztő, és a függönyöd tisztán fog ragyogni.

Veronika S.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche