Az azálea különleges jelentéssel bír az ázsiai kulturális körökben. A világnak ezen a részén szimbolikáját gyakran a hosszú élethez kötik, de néha szerencsét hozó növénynek is tartják. Kertészként elsősorban dekoratív tulajdonságaira koncentrál? Öntözzük meg egyszerű főzettel, hogy bőven nőjön és látványosan virágozzon. Ne habozzon kezelni az azáleát teával.

Fotó: shutterstock/Sarkar Nataliia

Saját vagy házilag készített műtrágyák növények számára

A kerti és cserepes növények gondozása egyre népszerűbb hobbi. A rajongók nemcsak több (gyakran egzotikus) növényt halmoznak fel, hanem olyan természetes műtrágyákat is keresnek, amelyek nem vegyi anyagokon alapulnak, és mégis nagyszerűen támogatják a termesztést. Így gondozhatod az azáleát a kertben és a virágcserépben. Még virágzás után is gyönyörűen mutathat – mindezt vastag, bőrszerű leveleinek köszönhetően.

Adj azálea teát

Az okos növénygondozás egyáltalán nem igényel sok pénzt vagy komplex kezelést. Adjon hozzá fekete teát az azálea ápolási rutinjához. Keserű, minden aroma vagy íz nélkül – természetes formájában működik a legjobban. Hogyan kell elkészíteni?

  • Egy edényben forraljunk fel 1 liter vizet.
  • amikor a víz forrni kezd, vegye le az edényt a tűzhelyről, és tegyen bele egy zacskó fekete teát.
  • infúzióban 5-8 percig.
  • lehűlés után azáleák öntözésére cserépben és a kertben.

Milyen gyakran kell öntözni az azáleát teával? Elégha tápláló esszenciával látja el a növényt Kéthetente. Ha azonban azt látja, hogy a növénye hervad, és úgy tűnik, nincs életereje, növelje a gyakoriságot, és öntözze hetente egyszer teával, amíg visszanyeri vitalitását.

Fotó: shutterstock/Gretchen Blair Madden

Hogyan hat a tea a növényekre?

A növények teával való öntözése azt bizonyítja, hogy néha a legegyszerűbb megoldások is telitalálatnak bizonyulnak. Jótékony hatása elsősorban a tanninok jelenlétének köszönhető. Ezek az összetevők serkentik a növények növekedését, ami erősebbé teszi őket a szemben. A ka barázdák erősebbek és a levelek intenzívebb zöld színűek. A tea a virágzó növényeknek is remek támasza, ezért azáleával is használják.

Növények, amelyek szeretnek teával öntözni

Ez a tápláló finomság nem csak azálea termesztésére alkalmas. A teaforrázat rózsatermesztésre alkalmas. A páfrányok azon növények közé tartoznak, amelyek a legjobban értékelik az otthoni műtrágyát. Az a fontos teászacskót vagy teazaccot közvetlenül virágcserepekbe is helyezhetsz, ezzel meghosszabbítva jótékony hatásukat.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Gyönyörűek és egész ősszel virágoznak. Alkalmasak a kertbe és az erkélyre

Egy növény a kertben. Keleti szépségével lenyűgöz. Mellesleg taszítja a vakondokat és a pocokat