Erősítse meg otthoni WIFI-jét egyedül. Az internet sokkal gyorsabb lesz

A gyenge Wi-Fi jel gyakran feleslegesen idegesít minket. Az okok eredhetnek a ház vagy lakás túlzott méretéből és a falak vastagságából, vagy akár az internetszolgáltató tisztességtelenségéből is. A „Miért van gyenge WiFi jelem?” kérdésre a válasz nagyon egyszerű.

A WiFi jel interferenciája nagyon bosszantó és zavaró probléma a mindennapi életben. Nem tudsz szabadon videókat nézni, csúcspontokat letölteni és másokkal kommunikálni a közösségi hálózatokon keresztül. Van azonban egy nagyon egyszerű módja annak, hogy maga kezelje.

Miért gyenge a wifi jelem?

Ha már kizárta a helyiség méretével és a falvastagsággal kapcsolatos okokat, a gyenge jel oka általában a router. A külső antennák hiánya is lehet a bűnös. Más szóval a WiFi router és a belső vagy külső antennák rossz minőségűek, ezért a kapcsolat is gyenge. A jel nem éri el a ház minden helyiségét, és az internethez is nehéz csatlakozni.

Honnan származnak a WiFi jelproblémák?

Az internetszolgáltatók leggyakrabban tudnak a gyenge routerekkel kapcsolatos problémákról, ezért a szerződéskötéskor kihasználják ügyfeleik tudatlanságát. Az új felhasználók ezután egy gyenge minőségű routert kapnak, hogy további eszközöket vásároljanak a hatótávolság növeléséhez. Az is gyakran előfordul, hogy a router ára a rossz műszaki paraméterek ellenére is túlzó. Ezért a szerződés aláírása és a készülék megvásárlása előtt mindig ellenőrizze a tényleges értéket és adatokat. Az eladó ezen akciójának célja lehet, hogy megvédje a WiFi jelet a szomszédaitól, akik ingyen használhatnák azt.

Hogyan oldja meg a gyenge WiFi jel problémát saját maga?

A legegyszerűbb módja, ha erős külső antennákat vásárol, és csatlakoztatja őket a routeréhez, mivel ezek bármelyik informatikai boltban kaphatók. Alternatívaként kipróbálhatod a WiFi jel erősítésének házi módszerét is, ehhez mindössze alumíniumfóliára lesz szükséged. Csak vágjon le belőle egy darabot, és helyezze rá az internetdobozát, és a jel biztosan javulni fog. A másik módszer egy üres alumíniumdoboz használata, csak vágja le az alsó részét, majd hosszában vágja el a dobozt, és a tetején készítsen egy kis vágást. Végül a konzervdobozt az antenna tetejére kell helyeznie.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche