Este tedd az ablakpárkányra. A bosszantó probléma megszűnik

Megszokható látvány az ablakok alsó részein megtelepedő nedvesség? Gyakori jelenségnek tartja a cseppek felgyülemlését az ablakokon, főleg télen? Ennek a problémának a figyelmen kívül hagyása nem a legjobb ötlet a háztartás tagjainak egészségére gyakorolt ​​negatív hatása miatt. Ha reagálni akar, nem kell költséges felújítás és nyílászárócsere mellett döntenie. A legalapvetőbb konyhai fűszerek segítenek.

Fotó: shutterstock/SrideeStudio

Honnan származik a nedvesség az ablakokon?

Az ablakokon felhalmozódó vízcseppek nem korlátozódnak a régi épületekre. Ez a jelenség gyakran még a modern lakásokban is megfigyelhető. A tél különösen nagy kihívást jelent az otthoni levegő optimális páratartalmának fenntartásához. A probléma akkor jelentkezik, ha a belső hőmérséklet sokkal magasabb, mint a külső hőmérsékletaz ablakok nem teljesen feszesek és ritkán szellőztetünk.

Soha ne hagyd figyelmen kívül. Miért káros a túlzott páratartalom?

Nem szabad alábecsülnünk az ablakokon lecsapódó víz jelenségét és magyarázza meg egy szlogennel „ez a mi klímánk”, amely a mindennapi nyelv részévé vált. Az otthoni túl párás levegő hozzájárul a légúti fertőzésekhez és megakadályozza a betegségekből való felépülést.

Az ablakokon felhalmozódó nedvesség káros gombák és penészgombák spóráinak kialakulását idézheti elő. Nem csak az allergiásokra gyakorolnak katasztrofális hatást, ami a kellemetlen tünetek növekedéséhez vezet. A korábban egészséges embereket is érintik, fejfájáshoz, ízületi és izomfájdalmakhoz vezetnek. Lehet, hogy ők a hibásak:

  • ingerlékenység
  • romló közérzet
  • koncentrációs problémák
  • problémák az elalvással

A falakon és ablakkereteken megjelenő fekete foltok nemcsak csúnyán néznek ki, de nehezen is eltávolíthatók. Ezért ne hagyja, hogy a penész elszaporodjon otthonában.

Házi gyógymód az ablakokon lévő nedvesség ellen

Hogyan párátlanítsuk a levegőt a lakásban? Az otthoni módszer tökéletes lesz, ha azonnal cselekedni akar. Nézz körül a konyhai edényeid között. Lehet, hogy észre sem veszi, hogy a kamrájában van egy nedvességelnyelő.

Közönséges konyhasóról beszélünk. Tulajdonságai tökéletesen felszívják a nedvességet, ezért használja ki a fűszerben rejlő lehetőségeket. Elég, ha este sót öntünk egy kis tálkába, és éjszakára az ablakhoz tesszük. Reggel észre fogod venni, hogy az ablakokon nyoma sincs a nedvességnek, hanem a paprika nedves és csomós.

A megoldás másik előnye, hogy a nedves sót a sütőben száríthatja. Így újra használhatja. Tálcára öntjük és 100°C-ra előmelegített sütőbe tesszük egy órára.

Szerkesztőség Szenvedély benned.

Kapcsolódó cikkek:

Télen mosható az autó? Egyes nők még mindig követnek el hibát, ami pénzbírsággal járhat

Hogyan tisztítsuk meg a mikrohullámú sütőt? Házi készítésű módszerek az égett maradványok és a pattogatott kukorica szagának eltávolítására

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche