Eureka! A tudósok fejfájást okoznak a történelemnek ezzel a felfedezéssel

Az Amerikai Neurológiai Akadémia 75. éves ülésén bemutatott friss tanulmány szerint az atogepant ígéretes új kezelési lehetőség lehet azoknak az embereknek, akik nem reagáltak megfelelően más megelőző gyógyszerekre.

A kapor egy zöld elsősegély-készlet

A SciTechDaily jelentése szerint a tanulmányban 309 ember vett részt epizodikus migrénben.

Minden résztvevő kipróbált legalább két gyógyszercsoportot a migrén megelőzésére anélkül, hogy javulás lenne, sőt, néhányan akár négy gyógyszercsoportot is kipróbáltak sikertelenül.

12 héten keresztül a résztvevők fele naponta egyszer 60 milligramm Atohepant tablettát, míg a másik fele placebót kapott.

Az eredmények nagyon ígéretesek.

A feketekömény olaj javítja a vércukorszint szabályozását

A gyógyszert szedőknél átlagosan néggyel, míg a placebót szedőknél mindössze kettővel csökkent a migrének száma havonta.

Ezenkívül a gyógyszert szedő betegeknek ritkábban kellett gyógyszert szedniük a migrénes roham megállítására, mint azoknak, akik placebót szedtek. A gyógyszer jól tolerálható, a leggyakoribb mellékhatások a székrekedés és a hányinger.

„Ez a kezelés biztonságos, jól tolerálható és hatékony a nehezen kezelhető migrénben szenvedők számára” – mondta a tanulmány szerzője, Patricia Pozo-Rosic, MD, PhD, a barcelonai Val d’Hebron Egyetemi Kórház munkatársa.

A vizsgálat azonban viszonylag rövid életű, három hónapos volt, ezért további vizsgálatokra lesz szükség az atogepant hosszú távú hatékonyságának és biztonságosságának értékeléséhez. Ez a hír azonban reményt ad azoknak, akik más kezelésekkel nem tudtak megszabadulni a migréntől./

Lájkolj minket a Facebookon is, ahol még sok hasznos és érdekes olvasmányt találsz!

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche