Európa-szerte terjed a mérgezett hús, ami otthon is lehet

A csirkehús az egyik legnépszerűbb a piacon, ugyanakkor nagyon alattomos baktériumokat tartalmazhat. Sajnos Európába is eljutott a rossz minőségű hús, amivel még a kedvenc boltodban is találkozhatsz. Vigyázni kell vele, mert szalmonella baktériumokat tartalmaz, amelyek különösen a kisgyermekek számára rendkívül veszélyesek. Náluk a betegség halált is okozhat.

Hús Ukrajnából

Valamikor még szóba került, hogy Ukrajnából nem szabad húst behozni Szlovákiába és Csehországba. Sajnos még mindig előfordul. Ennek köszönhetően nagyon veszélyes csirkehús jutott el Európába. Lehet, hogy első pillantásra nem ismeri fel, mert a cég hivatalos székhelye Szlovákiában van, ahová Ukrajnából importál húst. Szlovákiában újracsomagolják és elküldik Európa többi részére.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) már több száz esetet regisztrált, amelyek nagyon gyorsan szaporodnak. Még egy halálesetet is feljegyeztek. Nemcsak nálunk jelentek meg esetek, hanem Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Belgiumban, Ausztriában, Dániában vagy Hollandiában is. Egész Európa ezzel a problémával küzd. De a legjobb, ha megvéded magad.

Nem kell aggódnia a házi csirkék miatt

Ne hagyatkozzon külföldről származó importra. Keressen egy gazdaságot, amely friss húst árul, és vásárolja meg közvetlenül a tenyésztőtől. Vagy csak a jól ismert húsmárkákat nézze meg a boltban. Ezért most (inkább, mint valaha) támaszkodjon a helyi piacra, és csak a csirkék friss húsát vásárolja meg.

Ne az árat nézd. Lehet, hogy az ukrajnai hús olcsóbb, de az egészségét veszélyezteti. És biztosan nem ér pár eurót. Legyen különösen óvatos, ha ezt a húst gyerekeknek tálalja. A szalmonella lefolyása sokkal rosszabb náluk. És mindig ügyeljen arra, hogy a hús megfelelően legyen elkészítve. Még ez sem segít a mérgezett hús esetében. Ezért most csak szlovák húst vásároljon!

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche