Évelő növények, amelyek szinte mindent túlélnek: szeretik a szárazságot, és szinte nem igényelnek karbantartást

A legtöbb virágnak megvannak a maga igényei. Vagy napsütést, vagy árnyékot akar. Tápláló talaj, vagy rendszeres nedvességellátás. Ha nem rendelkezünk ezekkel az alapismeretekkel a virágtermesztéshez, könnyen előfordulhat, hogy minden gondos gondozásunk ellenére a virágok nem nyílnak ki. De vannak sokkal szerényebb növények, amelyek nem zavarják az igényeiket, és szépen virágoznak is. Ismered őket?

Forrás: Youtube

Évelő növények, mint a kert alapja

Szárazságkedvelő évelőkről beszélünk, amelyeket a szakirodalom xeroterm növénynek nevez. Igénytelenségük és ellenálló képességük miatt a kert alapjául ajánljuk. A szárazságkedvelő növények köre nagy, de tudni kell, hogy csak májustól augusztusig virágoznak. Ezért jó kiegészíteni őket egynyári növényekkel, hagymákkal vagy örökzöld cserjékkel, amelyek egész évben színesítik a kertet.

Szárazságkedvelő fák és füvek

A szárazságkedvelő növények kiválasztásánál semmiképpen sem kell korlátoznia magát. Például a bíbor tobozvirág, a fű, a csillagvirág, a gyapjas csalán, a levendula vagy a sedum vagy a kővirág gyönyörűen néz ki. Ha van helyed, szárazságkedvelő fákkal teheted különlegessé a kertet, mint például a mandula, az agave, a torma, a tamariszkusz vagy a homoktövis. Sok egészséges gyümölcsöt is ad. Nem szabad megfeledkezni a fűfélékről sem, például sásról, csenkeszről, dochanról vagy sásról.

A gyökerek hossza kulcsfontosságú

A legtöbb szárazságot kedvelő növény szereti a hőt és a napot. Nagyon napos helyre ültethetők. Virágágyásban és konténerekben is jól boldogulnak. Jó fejlődésükhöz vízáteresztő talajra van szükségük vízelvezetéssel. Egyes fajták az egyenesen homokos talajt kedvelik. Az egyes növények gyökereinek hossza kulcsfontosságú. Némelyiknek hosszabb a gyökere, és mélyebb lehorgonyzásra van szüksége, míg másoknak kisebb az alapja, és sokkal jobban élnek a talajban. Ilyen növények a pozsgás növények, a sziknövények vagy a kőnövények. Ezek ideálisak tetőkertekhez is.

kapcsolódó cikkek

Források: ,

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche