Ez a fogpiszkáló trükk meghosszabbítja a friss tulipánok élettartamát a vázában. Próbáld ki őt

Javában tombol a tavasz, és vele együtt a színes tulipánok szezonja is. Ezek olyan virágok, amelyek vázába vágva viszonylag rövid ideig eltarthatók. Életüket azonban nem csak megfelelő gondozással hosszabbíthatod meg, hanem bevált, bevált trükkökkel is. Élvezze a friss tulipánt, ameddig csak lehetséges!

Forrás: Youtube

Mindig egészséges rügyek a vázában

Ha igazán sokáig szeretne otthon gyönyörködni a tulipánban, ne feledje vásárláskor, hogy mindig jobb, ha még teljesen zárt virágokat választ. Válasszon mélyzöld levelű és erős szárú növényeket is. Ha a tulipánok meggörbültek, hagyjuk az eredeti csomagolásukban legalább két napig, fokozatosan kiegyenesednek a vázában.

Tulipánok vázában akár 14 napig

Ha hosszabb élettartamot szeretne biztosítani tulipánjainak, csak néhány hatékony trükköt kell ismernie. Sajnos ez a fajta virág nem tartozik a „megtartók” közé, átlagos élettartamuk átlagosan egy hét, de néha akár 12-14 napig is gyönyörködhetünk bennük.

Válassza ki a megfelelő vázát

A tulipánok értékelni fogják a magas, egyenes vázát, így gyönyörűen állnak, és nem hajlik meg szükségtelenül. A tulipánok keskenyebb edényben is szépen kiemelkednek, a töveket pedig 10 cm magasságig, azaz nagyjából 1/3-ig vízbe kell meríteni.

Gyorsan haza és tiszta vízbe

A vágott tulipán nem lehet sokáig „száraz”, szereti a rendszeres vízellátást. Ezért ne vándorolj sehova sokáig a mopszsal, inkább menj vele egyenesen haza. Az alap mindig tiszta víz és lehetőleg hideg. A baktériumok elszaporodásának megakadályozása érdekében rendszeresen cserélnie kell a növények vizét minden nap.

Kezelje a tulipánokat jéggel

Ha szeretné tudni a tulipánok azonnali „felfrissítését” szolgáló fokozót, nyúljon a fagyasztóba egy marék jégkockáért. Adja hozzá őket tiszta vízhez, és tegye ezt a trükköt minden alkalommal, amikor vizet cserél. Így akár egy héttel is meghosszabbíthatja a tulipánok élettartamát.

A vágás követelmény

Vágja le a tulipánok szárát, mielőtt a vízbe helyezi őket. Vágja le őket éles késsel 2-3 cm-rel 45°-os szögben, lehetőleg víz alatt. Ez megakadályozza, hogy levegő kerüljön a hálóba, ami megakadályozza a virágok megfelelő táplálását. Ugyanígy vágja le a tulipánokat 2-3 naponta, így megakadályozza a rothadási folyamatokat, amelyek nagymértékben korlátozzák a tulipánok élettartamát.

Ismered a fogpiszkáló trükköt?

Ez egy nagyon egyszerű és hatékony trükk, amellyel a tulipánok több vizet tudnak magukba szívni. Egy fa fogpiszkáló segítségével hosszirányban szúrja ki minden tulipán szárának közepét, nem csak az első vázába helyezés előtt, hanem minden további vágásnál is. Használhat erősebb tűt vagy szegfűszeget is.

kapcsolódó cikkek

,

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche