Ez a közönséges gombagomba egy csodagomba – állítják a tudósok. Ezt kevesen tudják róla

A gomba az őszhez tartozik, és a terhes nők is. Főleg ez utóbbi mellett fogunk elhaladni az erdőben különösebb érdeklődés nélkül. Ugyanakkor sok közülük gyógyító hatású, és mindenképpen megérdemlik a figyelmünket. A terhes nőknek tulajdonított hatások például szinte csodálatosak – bólogatnak a tudósok.

Kis odafigyeléssel a természetben bőven megtalálható. Csodálatos gyógyító hatásai vannak, és nyugodt lelkiismerettel gyűjtheted is. Megmutatjuk, hogyan hozhatja ki belőle a legtöbbet és hogyan dolgozza fel.

Terhes nő

A gomba lenyűgöző gombafaj, és nagy számban élnek belőlük az erdőben. A többi gombához hasonlóan ügyelnie kell arra, hogy milyen típusú gombát szed. Hogy pontosan hogyan néz ki, mikor és miért kell gyűjteni, Anna Bednářová videójából megtudhatja a Herbal Joys YouTube-csatornán:

Azonosító jel

Ha ehhez a gombához hasonló fakorhadó gombát talál egy másik fán, jobb, ha nem gyűjti össze, és egyáltalán nem használja kezelésre. Egyszerűen fogalmazva, ezt a gombát csak nyírfáról lehet gyűjteni. Ha sikerült, egyszerűen pucold le a gombát a fa törzséről, és dolgozd fel otthon.

Több lehetőség közül választhat, és ez mindig attól függ, hogyan és milyen célokra tervezi használni a nyírfát. Szeletekre vágva gyümölcsszárítóban finoman megszáríthatod. Ezután őrölje meg a port és használja. Ebben a formában alkalmas immunerősítőnek és segítőnek a vírusok és paraziták elleni küzdelemben. A sejtek pusztulását megakadályozó antioxidáns hatásait is nagyon pozitívan értékelik.

Tinktúra betegségek ellen

A második feldolgozási módszer a tinktúra előállítása. Egyszerűen vágja le a gomba termőtesteit, és fedje le őket magas alkoholtartalommal. Hagyja hatni néhány hétig, majd szűrje le. Az úgynevezett kettős tinktúra még hatékonyabb. Vagyis a szárított gyümölcsök forró főzetével kevert alkoholból készült kombináció.

És ő mit tud? A tudósok szerint a tinktúra rendszeres használata megakadályozza a duzzanatok kialakulását, reumaellenes hatású, és enyhítheti a gyomorfekélyes problémákat. Ugyanakkor preventív módon lép fel ellenük. Összességében nagyon immunerősítő, sőt, számos forrás egyetért abban, hogy a kettős tinktúra rendszeres használata segít megelőzni a gyomorrákot. Ha a betegség már kitört, enyhíti a tüneteit.

Forrás:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche