Ez a legendás őrlő sokkal többet tudott, mint csak kávét őrölni: Van még otthon?

Emlékszik erre a régi kávédarálóra? Ismerte az összes rejtett funkcióját? Ma megtudtuk, hogy sokkal többre képes, mint friss kávét őrölni!

Ellenállhatatlan a kávé illata terjedt el minden háztartásban, ahol a kávét ebben a darálóban őrölték. Azt azonban talán nem tudta, hogy ez a daráló sokkal többet tudott, mint csak kávét őrölni.

Használhatta cukor, diófélék, fűszerek őrléséhez is, és nagyban megkönnyítette a konyhai munkát.

Frissen őrölt kávé sokkal jobb ízű, mint amikor már őrölt kávét veszel.. Emlékszel, amikor anyukád vagy nagymamád elővette az őrlőt a szekrényből?

Azonnal egyértelmű volt, hogy valami jó fog történni. Ez az egyszerű eszköz tényleg sokat tett.

Ma a legtöbb ember már őrölt termékeket vásárol, mert ez kényelmesebb. Régebben azonban mindent magunknak kellett ledarálni. A plusz erőfeszítés ellenére tagadhatatlan, hogy mindennek jó íze volt. valahogy jobb volt.

Érezni lehetett a szívet, amit a háziasszonyok beletettek, és ezért, bár az élet nem volt olyan kényelmes, mint ma, minden sikerült és minden ízlett!

Hogyan őröljük benne a tökéletes kávét?

A siker kulcsa ebben az esetben a kávé és az őrlési idő megfelelő megválasztása. A kávét pontosan kell őrölni – nem túl sokat és nem túl keveset. Erre van egy hüvelykujjszabály…..

Ha kávéfőzőben készíted a kávét, akkor érdemes többet őrölni, mintha hagyományos kávéfőzőben készítenéd.

Ha van még otthon ez az őrlő, próbáld ki, mit tud! 🙂

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche