Ez a legerősebb rovarölő szer vegyszerek nélkül: a levéltetvek és csigák 1 perc alatt eltűnnek a kertből

Ez a legerősebb rovarölő szer vegyszerek nélkül: a levéltetvek és csigák 1 perc alatt eltűnnek a kertből

A kertészkedés szerelmesei gyakran szembesülnek azzal a kihívással, hogy káros vegyszerek használata nélkül védjék meg növényeiket a kártevőktől. Két gyakori kártevő, amely pusztítást végez a kertekben, a levéltetvek és a csigák. Szerencsére létezik egy természetes és hatékony megoldás, amely segíthet távol tartani ezeket a kártevőket: a csípős pirospaprika por. Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogyan használhatod a pirospaprika port egy olyan házi gyógymód elkészítéséhez, amely távol tartja a levéltetveket és a csigákat, hogy a kerted egészséges és virágzó maradjon.

Figyelmeztesse a levéltetveket csípős paprika és fokhagyma spray-vel

A levéltetvek apró, szívó rovarok, amelyek jelentős károkat okozhatnak a fiatal növényekben. Emellett egy ragadós anyagot, a mézharmatot választják ki, amely penészgombák kialakulásához vezethet, és vonzza a hangyákat.

Kerülje a permetezést a nap legmelegebb szakaszában vagy közvetlen napfényben, hogy elkerülje a levelek megégését.

A csigák elriasztása bors és diatómaföld keverékével

A csigák gyorsan elpusztíthatják a fiatal növényeket, ami frusztráló lehet a kertészek számára. Só helyett, amely károsíthatja a növényeket és a talajt, csípős pirospaprika por és diatómaföld keverékét ajánljuk:

Összetevők:

1 evőkanál csípős pirospaprika por.

1 evőkanál őrölt fekete bors

1 kiló diatómaföld

Elkészítés és alkalmazás:

1. Keverjük össze: Egy nagy tálban keverjük össze a pirospaprika port, az őrölt fekete borsot és a diatómaföldet. Keverje össze alaposan.

2. Alkalmazás: A keveréket szórja szét a kert szélén vagy a növények tövében. Ez a gát megakadályozza, hogy a csigák átjussanak és elérjék a növényeket.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche