Ez a legjobb módja a serpenyő minden oldaláról történő tisztításának: Nagyszerű trükk sóval

A serpenyő nem újdonság. A régészek szerint pedig már az ókori Mezopotámiában is használták sütésre. A helyi szakácsok ott is tökéletesítették. Például egy fogantyút tettek rá, ami megkönnyítette a főzést. Európát a 10-11. században elvarázsolta az öntöttvas serpenyő. Bár nehéz volt, megtartotta a hőt, így a sült étel nem hűlt ki azonnal. Nem meglepő, hogy az „öntöttvas” évszázadok óta a konyhák dísze. Csak a 20. században váltotta fel egy új alumínium változat. És nem ő volt az egyetlen.

Forrás: Youtube

Rozsdamentes acél serpenyő

A huszadik század fordulópontot jelentett a medence fejlődésében. Az évtized első felében Svédországban gyártották az első rozsdamentes acél serpenyőt, amely azonnal nagy népszerűségre tett szert. 1954-ben a francia Marc Gregoire szabadalmaztatta első tapadásmentes felületű serpenyőjét. Ez a csodálatos dolog lehetővé tette a háziasszonyoknak, hogy egyetlen csepp zsiradék nélkül főzzenek és süssenek. Ilyen csodát még nem látott a világ! Azóta a tapadásmentes serpenyő lett az első számú termék.

Titán csoda

Jelenleg a titán edények nagyon modernek. Új generációs serpenyőkről van szó, amelyek nem csak tapadásmentesek (így nem sül el rajtuk valami), de kopásállóak is. Ezért mosogatógépben is elmosható, és egyáltalán nem számít, ha fém edényeket használunk rajtuk. Szuper!

Acél serpenyős kütyü

De nem mindenkinek vannak ilyen kényelmei. Az élet egy közönséges serpenyővel is meglehetősen gazdag lehet. Arra azonban számítani kell, hogy néha valami megég vagy megég rajta. Ha van otthon klasszikus acélserpenyője, a közönséges só segít megelőzni az égést. Hogyan kell csinálni? Melegítsük fel a serpenyőt, majd szórjunk rá konyhasót, és dörzsöljük le az egész alját. Rövid időn belül majdnem olyan jó lesz, mint az új. Ismételje meg ugyanezt az eljárást kívül. Az eredmény kellemesen meg fog lepődni.

kapcsolódó cikkek

Erőforrások:

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche