Ez az 5 dolog még egy alapos takarítás után is rontja a lakás benyomását: apróságok – és mi az eredmény

Önmagukban az ebben a cikkben tárgyalt dolgok nem rendetlenség vagy hanyagság, hanem puszta jelenlétük a rendezetlenség érzését kelti.

A BelNovosti online kiadvány szakértője, Julia Tychino tervező elmagyarázta, mi rontja el a lakás benyomását.

Vezetékek és kábelek

Nem csak az asztal alatt lógó kábelek vagy a padlóra fektetett hosszabbítók zavarják a járást, hanem a takarítást is jelentősen megnehezítik, és a szoba megjelenése is sokat szenved ettől.
Természetesen nem ártana megoldani ezt a problémát a javítási szakaszban. De ha itt és most szeretné megoldani a problémát, próbálja meg a hosszú vezetékeket dobozokba rejteni, és rögzíteni a mennyezet vagy az alaplap alá, a többit pedig speciális tartók segítségével rendezheti.

Vasalódeszka

Soha ne hagyjon kirakott deszkát a szoba közepére – ha nincs külön helyisége a házban a dolgok mosására, szárítására és vasalására, ne legyen lusta a vasalódeszkát minden alkalommal összehajtani, és egy szekrény mögé rejteni. tedd a kamrába.

Dolgok
Fotó: © Belnovosti

Kefék, felmosók és seprűk

Bármilyen kényelmes is, ha mindig szem előtt tartjuk a tisztítóeszközöket, hogy ne keltsük a rendetlenség illúzióját, igyekezzünk olyan helyet találni nekik, ahol a kefék, seprűk, felmosók stb.
Egy keskeny szekrény a konyhában vagy az erkélyen tökéletes erre a célra.

Kisebb tárgyak tárolására szolgáló konténerek

Természetesen nem minden edényhez kötődik a rendetlenség, hanem csak azoké, amelyekről valamilyen okból hiányzik a fedele. Ahelyett, hogy évekig felhalmozná a fölösleges szemetet nyugták, érmék, letépett gombok és egyéb dolgok formájában, ráadásul a „túlzott beszerzést” anélkül, hogy fedéllel zárná le, próbáljon megszabadulni a szeméttől.

Kulcsok

Annak érdekében, hogy a folyosó első vízszintes felületén szétszórt kulcsok ne „zúzzák össze” a belső teret, szerezzen be egy rendezőt vagy legalább kampókat, amelyeket a bejárati ajtóra kell ragasztani.

Korábban a szakember osztott meg tippeket, hogyan lehet egy kis lakást vizuálisan tágasabbá tenni.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche