Ez az a hely a szobában, ahol el kell helyeznie a ventilátort, hogy hűvösen aludjon

A jó alvás nagyon bonyolult feladat a magas hőmérséklet miatt, ami végül kihathat testi és lelki szintünkre is. A megfelelő pihenés kulcsfontosságú az immunrendszer erősítésében, a stressz csökkentésében stb. Ebben az évszakban, A ventilátor a legjobb szövetségesünk az elalváshoz és ne ébredjen fel fulladtan az éjszaka közepén.

Namost, ha valóban azt akarjuk, hogy betöltse a funkcióját, akkor nem elég, ha bárhová is helyezzük. Általában úgy tesszük, hogy a ventilátort magunk felé fordítjuk, hogy közvetlenül adjon friss levegőt. Ez azonban nem a legajánlottabb, hiszen ha egész éjszaka bekapcsolva van, akkor a ventilátorból a levegő torokszárazságot és szemirritációt okozhat ha részben nyitott szájjal vagy szemmel alszunk.

Emiatt a szakértők azt javasolják helyezze a ventilátort nyitott ablak felé. Ráadásul így megakadályozzuk, hogy meleg levegő jusson a helyiségbe. Extra trükkként elalváskor egy jégkockákkal teli tálat helyezhetünk a ventilátor elé. Így nem csak a levegőt mozgatja, hanem sok frissességet is biztosít.

A legjobb tippek a nyári alváshoz

Az egészségügyi szakemberek egyik fő ajánlása, hogy ne csak nyáron, hanem egész évben is pihenjen jól tartsa be a rendszeres órákat. Annak ellenére, hogy nyaralunk, az ideális, ha nem kell féktelenül felkelni és túl sokat lefeküdni.

Ébren ágyban maradni Ez arra készteti az agyunkat, hogy öntudatlanul összekapcsolja az ágyat az ébrenléttel. Ezért csak fáradtan feküdjünk le, és ha 10-15 perc után nem tudunk elaludni a hőség miatt, a legjobb, amit tehetünk, ha felkelünk és adunk magunknak egy vödör meleg vizet, vagy lazítunk. tevékenység.

Legyen jó rutinod minden este lefekvés előtt nagy segítség lehet: zuhanyozás, olvasás, meditáció stb. Nagyon fontos, hogy megtervezzük és megszervezzük a következő napot, hogy ne gondoljunk arra, hogy mit kell tennünk, amikor megpróbálunk elaludni.

És végül érdemes emlékezni erre a vacsorának könnyűnek kell lennie. Az ideális, ha legalább két-három órával lefekvés előtt vacsorázunk. Néhány töltött gomba, saláta avokádóval és kukoricával vagy csirkemell citrommal és aromás fűszernövényekkel nagyon jó választás.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche