Ez az utolsó időpont az ilyen növények és fűszernövények ültetésére. Ne felejtse el ezt

A tavaszi fagyok veszélye elmúlt, így most van itt az ideje a meleget és a napsütést kedvelő növények vetésének. Ez a szezon utolsó hívószava, hogy élvezhessük az aromás fűszernövényeket és a jó megjelenésű zöldségeket egyenesen a kertből.

Júniusban újratöltjük a zöldségágyásokat, és kihasználva a napsütéses időjárást, elültetjük a meleget szerető növények magjait a meleg talajba. Milyen konkrét fajokat vetünk most?

Változásra van szükség a zöldségeskertben

Lassan véget ér a tavasz, és ezzel együtt a márciusban és áprilisban ültetett zöldségek, például a retek, a spenót és a fejes saláta ideje is lassan véget ér. Az ágyások azonban nem maradhatnak parlagon. Ne hagyjuk, hogy elburjánzanak a gyomok, és használjuk ki a helyet melegkedvelő fűszernövények és zöldségek vetésére.

Az ágyások talaját azonban érdemes felszántani és javítani, mielőtt új veteményeseket kezdenénk a kertben. A növények vetése előtt természetes trágyával, például komposzttal dúsíthatja a talajt. Arról is gondoskodjon, hogy a talaj a meleg időjárás idején jól nedves legyen.

Amikor az ágyások készen állnak, elkezdhetjük a vetést. Júniusban olyan növényekre tegyünk, amelyek érzékenyek az alacsony hőmérsékletre, és mindenekelőtt napot és meleget igényelnek. Ezeket a zöldségeket és fűszernövényeket szeretjük.

Ezeknek a zöldségeknek a vetése júniusban

Június az utolsó alkalom egyes zöldségfélék, például az uborka, a fejes saláta és a rukkola kései fajtáinak vetésére. A céklát és a kukoricát is ebben a hónapban kell elvetni a földbe, valamint a zöldbabot.

A júniusi napsütéses napok ideálisak a meleg évszakú káposztafélék vetésére. Ilyenkor a fehér káposztának, a karalábénak és a kelbimbónak kell megjelennie a kertünkben. Ilyenkor még ízletes brokkolival is bővíthetjük a zöldségeskertet, amelyet a látszat ellenére könnyű és szórakoztató lehet termeszteni.

Vessünk most fűszernövényeket a kertbe

Június a napot és a meleget kedvelő fűszernövények vetésének ideje is. A déli származású növények, mint például a bazsalikom és a koriander, most kerüljenek a fűszerkertekbe. Egy másik mediterrán fűszernövény, amely nem hiányozhat a kertünkből, a menta – a nyári desszertek és koktélok nélkülözhetetlen kiegészítője.

A meleg nyárkezdet a tökéletes idő a házi termesztésű fűszernövények vetésére is. Már most elültethetjük a kapormagokat a földbe. A fűszernövénykertbe vízitormát is ültethetünk.

Ha tehát már betakarítottuk a kora tavaszi zöldségeket, érdemes elgondolkodni a következő betakarításon, és új növényállományokat létrehozni, amelyek élvezik a hosszú napokat.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche