Az egyik legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk az olyan kártevőktől, mint a vakondok és a vakondok, ha olyan növényeket ültetünk, amelyek elriasztják őket. Ha közben díszíthetjük a kertünket, annál jobb. Slágerterméknek bizonyul a császárkorona, amelyet rendkívül könnyű termeszteni.

Ha nem reagálsz időben, a vakondok és a poloskák tönkretehetik az egész kertedet és a már elvégzett munkát. A vakondok és a vakondok nemcsak csúnya dombokat hagynak maguk után, hanem a gyökereket is megrágják, és a növények elpusztulását okozzák. Szerencsére könnyen megszabadulhat tőlük, és egyúttal megszépítheti környezetét. A megoldás erre a problémára egy Dél-Ázsiából származó növény.

Hogyan lehet elriasztani a vakondokat? Ültessünk egy gyönyörű virágú és szokatlan illatú növényt a kertünkbe.

A császárkorona, egy egzotikus dísznövény gyönyörű virágokkal., amelynek van egy rendkívül hasznos tulajdonsága a kerttulajdonosok számára. Rendkívül hatásosnak bizonyul az olyan kártevők elriasztásában, mint az egerek, vakondok és vakondok. Egy méter magas, a tetején levélfürtökkel és narancssárga virágkelyhekkel, és azonnal szemet szúr. Érdekes megjelenése mellett erős, jellegzetes illata van, amely elriasztja a hívatlan vendégeket. Az a tény, hogy egyes virágok visszataszítóak a különböző állatfajok számára, a legtöbb kertész számára ismert. A császárkorona azonban egyszerre rendkívül hatékony és rendkívül igénytelen a termesztése. Ezért a kezdők számára is hasznosnak bizonyul, akik otthonuk körül szeretnék termeszteni.

Hogyan termeszthető a császári korona a kertben? Csak kövesse ezt a néhány szabályt

A császári korona sikeres termesztéséhez, csak egy kis türelemre és néhány alapelv betartására van szükség. Először is a növénynek kellően napos helyet kell biztosítania, jó vízelvezetésű aljzattal. A talajnak termékenynek kell lennie, és jól fel kell szívnia a vizet, hogy a virágok egészségesen fejlődjenek.

Az Imperial Crown hagymákat legkésőbb augusztusban ültesse el., amikor az időjárás kivételesen meleg és a körülmények kedvezőek. Fontos, hogy a növénynek legyen ideje gyökeret ereszteni a fagyok beállta előtt. Érdekes módszer, amely hasznos lehet, ha a hagymákat oldalra ültetjük. Ezzel megelőzhető a virágzó szár nyílásának esetleges vizesedése és ezáltal a gyökérrothadás. Ha már virágzott a növény, meg kell becsülni, hogy bár taszítja a vakondokat, nektárjának cseppjei méheket és pillangókat vonzanak a kertbe. Ennek a gyönyörű növénynek egyetlen hátránya, hogy helytelen kezelés esetén mérgező lehet az emberre. A hagymákat mindig kesztyűben szívogassuk, és kerüljük a levelek és virágok érintését. Az egész virág tele van mérgező alkaloidákkal., bár a legtöbb a gyökérben található. Az anyaggal való közvetlen érintkezés allergiás reakciót okozhat, vagy hányáshoz, sőt izomgörcsökhöz is vezethet.

Kapcsolódó cikkek:

Mi vonzza a vakondokat a kertbe? A válasz meglepő lehet

Vegyél fűszereket a konyhából, és tedd a kupacba. A vakond és a mezei egér egy pillanat alatt elköltözik.