Milyen fűszernövényeket válasszon a kertbe, hogy ne igényeljen sok munkát, és évekig teremjenek? Ellentétben azzal, amit gondolnánk, a választék bőséges. Szerezzünk aromás és illatos kertet és ízletes fűszernövényeket, amelyek minden ételnek egyedi ízt adnak. És mindezt minimális erőfeszítéssel.

Az aromás fűszernövények, általában szárított formában, minden ízletes konyha elengedhetetlen részei. Egyedi, mélyebb ízt adnak az ételeknek és italoknak. Mivel könnyen termeszthetők, kedvenc fűszernövényeit egy cserépben is termesztheti az ablakpárkányon.. Ha van kerted, vétek lenne nem ültetni legalább néhány fajtát. Különösen azért, mert némelyik évelő és triviális termesztésű.

Hogyan ápoljuk a fűszernövényeket a kertben? Válasszon egy jó helyet

A fűszernövényeket a kertben közvetlenül a földben vagy speciálisan előkészített cserépben is termesztheti. Ez rengeteg lehetőséget ad az érdekes kertépítéshez, ráadásul illatuk elriasztja a szúnyogokat (pl. menta, citromfű, rozmaring, bazsalikom). Fajtától függetlenül nem támasztanak nagy követelményeket, és más növényekkel kontrasztban is jól mutatnak. A legfontosabb, hogy adjunk nekik erős, napos helyet biztosítsunk (az egyetlen kivétel a menta, amely a mérsékelt árnyékot kedveli), különben nem akarnak majd növekedni. Magának a talajnak nem kell különösen termékenynek lennie, de természetesen jó ötlet egy kis komposzt hozzáadása. Ami pedig a gondozást illeti, ne felejtsük el gyomok és öntözés. Melyik gyógynövényt válasszuk?

Milyen gyógynövényeket termesszünk a kertben? Válassza ki a legnépszerűbb fajtákat

A legnépszerűbb fűszernövények határozottan include frissítő és illatos menta. Amikor virágzik, apró, lila-rózsaszín virágok borítják. Készíthetsz belőle egészséges főzetet, vagy adhatod limonádéhoz. A kertben is legyen oregánó és bazsalikom, amelyek szokatlan ízt és aromát kölcsönöznek az ételeknek. Száraz és napos helyen jól fejlődik. Húsos és vegetáriánus ételekhez egyaránt használják, különösen az olasz ételekben. Nincs is jobb, mint a pizza vagy a tészta friss bazsalikomlevelekkel. Jó étvágyat!

A kerti fűszernövények pénzt takarítanak meg. Nem kell nagy figyelmet fordítanod

Természetesen nem csak ezeket a fűszernövényeket érdemes a kertbe ültetni illatuk, ízük és szokatlan aromájuk miatt. Ezeken kívül még jó, ha szerepelnek benne:

  • Citromfű finom citromillattal, amely tökéletesen alkalmas nyugtató tea készítésére,
  • Petrezselyem, de ne feledje, hogy rendszeres öntözést igényel,
  • Kamilla ideális gyomorproblémák esetén,
  • Majoránna, amely nagyon gyorsan nő egy napos helyen,
  • saturejka, amely segíti az emésztést és szokatlan ízt kölcsönöz az ételeknek,
  • zsálya, amely ideális húsokhoz, halakhoz és mártásokhoz,
  • rozmaring – nemcsak a konyhában, hanem a gondozásban is használhatja, bár ne feledje, hogy konténerekbe kell vetni, csak ezután kell átültetni a talajba.

Kapcsolódó cikkek:

Gyönyörűen virágzik a napon. Utolsó esély a virágzó surfinia számára

A paprika imádja, ültetéskor tegyük a gyökér alá. Így lesz egészséges és érett a paprika.