Ezek a növények szó szerint felfalják a nedvességet a házadban

A helyiségekben lévő állandó páratartalom elősegíti a penészgombák és más gombák növekedését. Főleg télen ez sokak számára igen kellemetlen probléma. Van azonban egy cserepes virág, amely hatékonyan elvezeti a nedvességet. Tudja meg, milyen növényről van szó!

A legtöbben tudjuk, hogy az otthoni magas páratartalom egyáltalán nem jó. A hosszú ideig tartó benti tartózkodás, ahol nagyon magas a páratartalom, hatással lehet egészségére és mindennapi közérzetére. A szakértők szerint asztmához és különféle allergiákhoz vezethet. Emellett a párás levegő időnként fejfájást, izom- és ízületi fájdalmat, valamint ingerlékenységet és álmatlanságot is okozhat. Mindezt az okozza, hogy ilyen körülmények között különféle gombák és penészgombák képződnek.

Hogyan küzdjük le a páratartalmat a lakásban?

Ha szeretné megakadályozni a gombák és penészgombák megjelenését lakásában, ne felejtse el rendszeresen és gyakran szellőztetni a szobákat. Tudnia kell, hogy az ablakok gyakori nyitása nem csak a megfelelő légáramlást biztosítja, hanem jelentősen befolyásolja a közérzetét is.

Ezen kívül, ha hatékonyan szeretnénk megakadályozni a nedvességet a lakásban, elengedhetetlen a lakás levegő hőmérsékletének figyelése. A lényeg, hogy úgy szabályozzuk, hogy állandó szinten maradjon. Ugyancsak fontos ellenőrizni, hogy otthonában az ablakok megfelelően tömítettek-e. Ha nem, akkor lehetőség szerint próbálja meg cserélni, vagy valamilyen módon lezárni, pl. tekert takarókat vagy régi törölközőket.

A növények segíthetnek a páratartalom elleni küzdelemben

Vannak növények, amelyek felszívják a nedvességet. Ide tartozik az angol borostyán, a hanga és a népszerű zsurló. Valójában ő ennek a listának a sötét lova. A zsurló rendkívül hatékonynak bizonyult az otthoni nedvesség elleni küzdelemben. Nem szabad azonban háziállatok és kisgyermekek számára könnyen hozzáférhető helyen tartani. Ez a virág, különösen a háziállatok számára, nagyon veszélyes lehet. A szárnyas virágot a legjobb az ablakpárkányon elhelyezni. Alternatív megoldásként a fürdőszobában lévő magas szekrényre is elhelyezhető, vagy olyan helyre, ahová gyerekek és háziállatok nem férhetnek hozzá.

Egy növény, amely úgy szívja fel a nedvességet, mint egy porszívó

A zsurló valóban egyedülálló növény. Igénytelen és könnyen termeszthető. Trópusi virág, ezért szereti a magas páratartalmat. Érdekes módon a zsurló képes felszívni a nedvességet a bepárásodott ablakokból, mint a legjobb porszívó. Ezenkívül ez a növény megtisztítja a levegőt a mérgező anyagoktól, például formaldehidtől, benzoltól, ammóniától és szén-monoxidtól. De ez még nem minden! Ez a virág elnyeli a penészgombák spóráit, és csökkenti az elektronikus eszközök sugárzásának negatív hatását.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche