Ezek az ételek méreganyagokkal vannak tele, és mindenki nagyon hasznosnak tartja őket

A fagyasztott pizzát, a készételeket és a csokoládét általában alacsony tápértékű és egészségtelen összetevőket tartalmazó élelmiszereknek tekintik. De még az általánosan egészségesnek tartott élelmiszerek, mint a teljes kiőrlésű kenyér, gabonapelyhek és savanyúságok is a szuperfeldolgozott élelmiszerek kategóriájába sorolhatók.

Természetes állapotukhoz képest jelentős változásokkal módosították összetételüket és tulajdonságaikat, gyakran tartósítószerekkel vagy mesterséges aromákkal, hogy meghosszabbítsák eltarthatóságukat vagy vonzerejüket.

Számos tudományos tanulmány összefüggésbe hozta ezeket az élelmiszereket számos egészségügyi problémával, beleértve az elhízást, a cukorbetegséget és a rákot.

Ezenkívül azok az emberek, akik sok feldolgozott élelmiszert fogyasztanak, általában több kalóriát visznek be magasabb kalóriatartalmuk miatt, ami a túlevés szokásához vezethet.

Íme néhány példa azokra az élelmiszerekre, amelyek meglepőek lehetnek, és amelyek ultra-feldolgozottnak minősülnek:

1. Magas cukortartalmú gabonafélék, beleértve az „egészséges” címkével ellátott gabonaféléket is. Némelyik adalékanyagot tartalmaz, például árpamaláta-kivonatot, cukrot és más mesterséges összetevőket.

2. Dúsított reggeli gabonapelyhek, amelyeket gyakran magas tápanyagtartalmú élelmiszerként hirdetnek, de bizonyos tápanyagok hiányát kompenzáló adalékanyagokat tartalmaznak.

3. Joghurt, amely általában fontos fehérje- és kalciumforrás. Azonban sok, az üzletekben forgalmazott joghurt tartalmaz olyan összetevőket, amelyek ultra-feldolgozottnak minősítik őket.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche