Ezért a kandalló hamut a mosógépbe tenni az aranykor trükkje:

Ma már nehéz elképzelni az alapvető háztartási feladatokat agresszív vegyszerek nélkül. Korábban azonban, amikor még nem volt lehetőségük ilyen szereket vásárolni, egyszerű, természetes, otthoni gyógymódokat használtak erre a célra. És nem voltak kevésbé hatékonyak! Végül is az idő múlása mit sem változtatott ezen. Ha akkor dolgoztak, ma is dolgoznak. És ne feledkezzen meg róla – ma szeretnénk emlékeztetni Önt arra, hogy miért érdemes a kandalló hamut mosogatni!

Gondolt már arra, hogy a hamut a mosógépbe kellene tennie a ruhaneművel együtt? Valószínűleg nem, mert úgy gondolja, hogy egy ilyen adalékanyag elrontja a teljes mosási folyamatot, és rátelepszik a textíliára? De semmi ilyesmi! Csak tudnod kell, hogyan kell csinálni!

Mosófolyadék fahamuból – hogyan készül?

Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a hamut a ruhaneművel együtt a dobba kell önteni. Előtte megfelelően elő kell készíteni, vagy inkább hamu alapú oldatot kell készíteni.

Adjunk hozzá 6-8 evőkanál hamut 1 liter forró vízhez – fontos, hogy a hamu tiszta, lakkozatlan és kezeletlen fából legyen.

Tegye félre a keveréket körülbelül 20 órára – ennél nem többre, mivel a pH-érték ekkor alkalmatlan lesz a mosásra.

Helyezzen egy szűrőt egy edénybe vagy magas edénybe, és öntse át rajta az oldatot – ugye nem akarja, hogy megégett fadarabkák kerüljenek az oldatba? Csak fahamu alapú folyadék szükséges.

Adjon hozzá néhány csepp kedvenc illóolaját a leszűrt folyadékhoz, hogy a ruhaneműnek kellemes illata legyen, miután kijött a mosógépből.

Öntse a hamu alapú tisztítószert csavaros üvegbe, és használja szükség szerint.

A hamu alapú oldat hihetetlenül hatékony tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, és egykor nagyon népszerű mosószer volt. Előnye, hogy tökéletesen oldja a zsírt!

Hogyan kell alkalmazni a fahamu alapú készítményt?

A választás a tiéd – öntse a mosószer-rekeszbe vagy közvetlenül a dobba. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne vigyük túlzásba – a mennyiséget szükségleteink szerint állítsuk be, de az optimális adag 5-6 evőkanál körül van.

Ne adjunk hozzá mást – elég a hamu folyadék. Futtasson le egy normál mosási ciklust, és élvezze a nagyszerű mosási eredményeket!

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche