Ezért együnk minden nap 1 marékkal ebből a fantasztikus szárított gyümölcsből

A mazsola nem csak a székrekedésben segít. Lehet, hogy nem hiszed el, de ezek az apró természeti ajándékok kincsesládát jelentenek egészséged megőrzésében.

Az aszalt gyümölcsök, például a füge és a datolya finom szárítási folyamaton mennek keresztül, amely csökkenti a víztartalmukat, miközben megőrzi legfontosabb tápanyagaikat.

Sötét színük az édes magjukban rejlő nagy mennyiségű energiát és antioxidánsokat sejteti.

Ha mértékkel fogyasztod őket, főleg a nap első felében, a szervezeted meghálálja.

A mazsola segít csökkenteni a vérnyomást és gondoskodik a szív egészségéről.

Már az elején meg kell jegyezni, hogy a mazsola glükózt tartalmaz. Ezért annak érdekében, hogy jótékony hatást fejlesszen ki, rendszeresen, de mértékkel kell fogyasztania.

Például, ha naponta megeszel egy marék (kb. 25 g) mazsolát, akkor jótékony hatással lesz a benne található nagy mennyiségű káliumra, amely segít csökkenteni a vérnyomást.

Ezenkívül a mazsolában lévő rost támogatja az erek biokémiai összetételét, miközben csökkenti azok keményedését. Ha ezt a fajta aszalt gyümölcsöt ad hozzá a reggelihez, akkor azzal kezdi a napot, hogy tudja, hogy valami jót tesz a szíve egészségéért.

A mazsola sok vasat tartalmaz, ami segít a vérszegénység elleni küzdelemben. B-vitamin komplexben gazdagok, rendkívül fontosak az új vérsejtek képződésében. A mazsolában található nagy mennyiségű réz felgyorsítja a vörösvértestek képződését.

Nem szükséges elfelejteni, hogy a teljes reggeli energiával teli. A mazsola szénhidrátban gazdag, és segít elkerülni az ebéd előtti nassolást.

A mazsola természetes hatásának egy érdekes módja, ha egy éjszakán át áztatjuk, majd megiszunk belőle vizet. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy javítsa életét és veseműködését.

Bár a szervezetnek megvan a maga megtisztulási módja, az egyik lehetőség ezeknek a folyamatoknak a segítésére, ha olyan eszközöket használ, amelyek optimalizálják a máj és a vesék működését. Próbáld ki ezt a mazsolavizet, és észre fogod venni a különbséget.

Meglepő dolog történik, ha mazsolát eszünk: az oldhatatlan rosttartalma miatt megduzzad. Ez a természetes folyamat elősegíti a belek mozgását, méregteleníti azokat, és kiszorítja a salakanyagokat, így azok eltávolíthatók.

Hasmenés esetén az oldódó rostok felszívják a folyadékot, és fokozatosan megszűnik a probléma, miközben ellátja Önt tápanyagokkal, segít megbirkózni a gyengeséggel és a soványsággal.

Örülni fog, ha megtudja, hogy a mazsola, akárcsak a szárított füge, magas kalciumtartalmú. Ha egy marék mazsolát ad a joghurtjához, akkor a csontok megkapják a szükséges kalciumot.

Ez a fajta szárított gyümölcs az egyik legjobb bórforrás, egy olyan mikrotápanyag, amelynek jelen kell lennie az étlapon. A bór létfontosságú csontjaink megfelelő kialakulásához és fenntartásához, valamint segíti a kalcium felszívódását.

Másrészt, mint már említettük, a mazsola is sok káliumot tartalmaz. A kálium egy másik alapvető tápanyag, amely segít a csontritkulás és az életkorral összefüggő ízületi károsodások leküzdésében.

A test magas savassága külsőleg bőrproblémákkal, például aknéval nyilvánul meg. A tested belsőleg is szenved ettől a pH egyensúlyhiánytól. Az ízületi gyulladás rosszabbodik, csakúgy, mint a vesekő vagy a magas koleszterinszint kockázata. Ha reggelire elkezdesz enni egy marék mazsolát, megkapod a szükséges káliumot és magnéziumot.

Ez a két ásványi anyag a szervezet lúgosságának közvetítőjeként működik. Semlegesítik a savasságot, amely veszélyezteti a szívét

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche