Ezt a málnával augusztusban végezzük, és a hozam megduplázódik

Ezt a málnával augusztusban végezzük, és a hozam megduplázódik

Megmondtuk… Ez egy olyan kultúra, amely a fejlődés minden szakaszában különös gondosságot igényel. Augusztusban számos eljárást kell követni a nagy termés érdekében.

Mint mondták, augusztusban nagyon fontos a hajtások lerövidítése, a bokor megfelelő öntözése, etetése. Ezekkel az egyszerű eljárásokkal megduplázhatja a következő málnaszüretet.

Málna: gondozás augusztusban

A remontáns málnafajták olyan bokrok, amelyek szezononként többször is teremhetnek. Augusztusban az ilyen málnákat hagyományosan metszik – csak a legerősebb hajtásokat kell hagyni, amelyek színt és gyümölcsöt hoznak. 1-1,1 m magasságig le kell rövidíteni A többi hajtást le kell vágni.

Ezenkívül a fennmaradó hajtásokon le kell vágni a leveleket a talajtól 50 cm-ig terjedő területen. Ez javítja a szellőzést és megakadályozza a gomba kialakulását. A bogyók nagyobbak és ízletesebbek lesznek.

Ebben az időszakban a málna aktívan hoz gyümölcsöt. Ezért bőséges öntözést igényel. Ha az időjárás száraz, akkor 3 naponta egyszer kell öntözni, mérsékelt csapadék esetén hetente egyszer.

Az öntözést úgy kell elvégezni, hogy a talaj 30-40 cm-es legyen nedves. Lehetetlen egyszerre feltölteni – különben a gyökerek nem férnek hozzá az oxigénhez.

Hogyan kell etetni a bokrokat

A málna fejlődése attól függ, hogy helyesen ültette-e el. A bokrok között 50 cm-t, a sorok között 1 m-t kell hagyni, ültetéskor minden lyukba 200 g szuperfoszfátot, valamint 60-80 g káliumot vagy fahamut kell dobni. Ezzel a módszerrel a következő két évben elfelejtheti a műtrágyázást. Ezután a bokrokat zöld műtrágyával, ökörfarkkóró infúzióval és csirkeürülékkel lehet öntözni.

Tápanyagban gazdag fahamut a termés alatt kell kijuttatni. Arról is beszéltünk.

Olvasson további híreket a Google news

Rating
( No ratings yet )
admin/ author of the article
Loading...
Kirsche