A mosogatógép sok otthonban megtalálható. Megkönnyíti az életet és a napi teendőket, és időt takarít meg. Kiderült azonban, hogy a mosogatógép-tabletták megvásárlása helyett sokkal olcsóbb termékkel is helyettesíthetjük őket.

A mosogatógép-tabletták számos tisztítószert tartalmaznak. Ezek közé tartoznak a foszfátok a víz lágyítására, az enzimek a szennyeződések eltávolítására és a polikarboxilátok a szennyeződések leülepedésének megakadályozására. Kevesen tudják azonban, hogy ezeket zöldebb termékekkel is helyettesítheti, amelyekkel pénzt takaríthat meg. Ezzel a trükkel elmosogathatod az edényeket, és megszabadulhatsz a lerakódásoktól és a csíkoktól.

Mivel helyettesítsük a mosogatógép tablettákat? Íme egy olcsó és hatékony megoldás. Az edényei úgy fognak csillogni, mint a gyémánt

A mosogatógép megtisztítja az edényeket, és ragyogóvá teszi őket. Azonban a hozzá való tabletták és öblítőszerek megvásárlása nem kevés pénzbe kerül. Szerencsére ezeket a termékeket olcsóbb és ugyanolyan hatékony alternatívákkal helyettesítheti őket.

A mosogatógép-tabletták helyettesítésére a bórax szolgál. A bórax kiválóan alkalmas a baktériumok és a penész eltávolítására, a maradékok és a makacs foltok eltávolítására, miközben környezetbarát és biztonságos a készülék számára. Csak öntsön két kanál bóraxot a fiókba, és indítsa el a mosogatógépet. Olcsó alternatívája a tablettáknak, mivel egy kiló ebből a termékből nem kerül többe 5 eurónál.

Hogyan készítsünk házilag mosogatógép öblítőszert? Mindössze annyit kell tennie, hogy egy terméket öntsön a rekeszbe.

Ha a mosogatógép öblítőjének alternatíváját keresed, nézz meg néhány bevált megoldást. Ehhez ecetre lesz szükséged, amely kiválóan oldja a szennyeződéseket, a zsírt és a vízkőoldást, de fertőtlenítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Környezetbarát, így nyugodtan használhatjuk anélkül, hogy bolygónk miatt aggódnánk. Csak öntsük az ecetet a kamrába, majd futtassuk le a programot. A ciklus végeztével az edények csillogni fognak.

Kapcsolódó cikkek:

Mit nem szabad mosogatógépben mosogatni? Ezeket a tárgyakat soha ne tedd a mosogatógépbe

Miért nem mosogat a mosogatógép? A hiba egy elemben lehet. Ez kulcsfontosságú.