Ezt teszi a testeddel egy banán lefekvés előtt. Ha egyszer kipróbálod, nem fogod abbahagyni

Kevés gyümölcs olyan népszerű hazánkban, mint a banán. Valójában ez egy csoda. Bár nem hazai gyümölcsök, hanem messzi országokból érkeznek hozzánk, mégis a magunkénak fogadtuk őket. Ezt természetesen kiváló ízüknek, de tápértéküknek is köszönhetik. Egy ilyen banán szépen feltölt, anélkül, hogy nehéz lenne. Ezenkívül biztosítja a szükséges napi vitamin- és egyéb anyagok adagját, amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van.

A cukor nem sokat számít

Bár a banánban elég sok cukor van, egyáltalán nem kell aggódni miatta. Amíg nem viszed túlzásba, és négyet eszel meg egy ülésben, a szervezet nagyon jól megemészti ezeket a természetes cukrokat. Valójában a fenti ok miatt ajánlott minden nap egy banánt megenni, vagyis a benne rejlő jótékony anyagokhoz jutni.

De felmerülhet a kérdés, hogy mikor a legjobb egy ilyen banán elfogyasztására. Sok szakértő szerint a legjobb idő a reggel vagy a kora reggel. Az igazság az, hogy ilyenkor a gyümölcs nagyon jól feltölt, és beindíthatja az anyagcserét. Ekkor működik a legjobban, ami például a jó emésztésben is megmutatkozik. A banán a fogyásban is segít, mert a szervezeted jobban képes feldolgozni az általa biztosított plusz kalóriákat.

Így talán még egy tanulság vonható le ebből, mégpedig az, hogy lefekvés előtt ne fogyasszunk annyit banánt. Állítólag a cukortartalommal volt összefüggésben, illetve azzal, hogy ilyen édes ételeket már nem szabad lefekvés előtt fogyasztani.

Az éjszakai banán jó

A jelenlegi eredmények azonban egy kicsit más képet festenek, és valójában azt mutatják, hogy több mint helyénvaló egy banánt lefekvés előtt meginni. Csak nézze meg a Natural Medicine Almanachot, amely régóta használja a banánt az alvás elősegítésére. A banánt néha altatónak nevezik, amelyet héjba csomagolnak.

A banán nagyon jól tudja ellazítani és ellazítani az izmokat, aminek köszönhetően alvás közben megfelelően regenerálódnak. A banán sok káliumot is tartalmaz, ami segít az alvás szabályozásában. Ez a gyümölcs támogatja a melatonin alváshormon termelődését is.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche