Ezzel öntözd meg a paradicsompalántákat. A legfinomabb termést fogja kapni

Semmi sem veri a közvetlenül a saját kertedből termesztett paradicsom ízét. Ez a nyár íze és igazi vitaminbomba. De ahhoz, hogy bőséges termést élvezhessünk, gondoskodnunk kell a növényekről, és fejlődésük minden szakaszában el kell látnunk őket a szükséges tápanyagokkal.

A jól táplált paradicsompalánták garantálják a jó gyümölcsöt és a bőséges termést az egész szezonban. Íme egy egyszerű házi paradicsompalántatrágya recept, amelyet …hulladékból készíthetünk.

A paradicsom a műtrágyának köszönhetően egészségesen és nagyra nő majd.

A paradicsom a szlovákok kedvenc zöldsége. Bár botanikailag valójában gyümölcs, és a világ legegészségesebb gyümölcse. Gazdag tápértéke mellett kulináris tulajdonságai is párosulnak – a paradicsom nyersen, mártásokban és levesekben is remek ízű.

Ahhoz, hogy egyenesen a kertből élvezhessük a jó paradicsomot, fontos, hogy biztosítsuk a megfelelő termesztési körülményeket, és ellássuk a növényeket a szükséges tápanyagokkal.

A rendszeres trágyázásnak köszönhető, hogy a paradicsompalánták egészségesen és erősen nőnek, bőségesen virágoznak és több gyümölcsöt teremnek. Érdemes más egészséges zöldségféléket, például burgonyát is trágyázni.

Burgonyahéj mint trágya a növények számára

Nem kell egy vagyont költenünk a paradicsom vegyszeres tápanyagaira. Egyszerű, házi termesztésű alapanyagok is elegendőek, sőt … hulladék. Burgonyahéjból szerves trágyát készíthetünk. A tévesen egészségtelennek és zsírosnak tartott burgonya sok vitamint és értékes anyagot tartalmaz, amelyek főként a héjában raktározódnak el.

A burgonyahéj a mikrotápanyagok gazdag tárháza. Nagy mennyiségű C- és B-vitamint tartalmaz, emellett kálium-, foszfor-, kalcium-, magnézium- és vasforrás. Ez mindaz, amire a paradicsompalántáknak szükségük van a növekedéshez, a virágzáshoz és a terméshozáshoz.

Már egy hét elteltével láthatjuk az első hatásait ennek a házi műtrágyának. A palánták gyorsan megvastagodnak, erősek, egészségesek és robusztusak lesznek.

A burgonyahéj trágya receptje

A szerves trágya receptje nagyon egyszerű. Hámozzunk meg néhány alaposan megmosott burgonyát, tegyük egy edénybe, és fedjük le 2 liter vízzel. Forraljuk fel, és főzzük 20 percig. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

A burgonyahéj főzéséből nyert folyadékot öntsük a dugványokra, a vizet közvetlenül a gyökér közelében a talajba öntve. Ne öntözzük a leveleket vagy a szárat! Ezt a kezelést 10-14 naponként ismételje meg. Ne csak paradicsomra, hanem uborkára, paprikára és más zöldségek és gyümölcsök palántáira is használja ezt a trágyát.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche