Fantasztikus sertésgulyás. Így főzi a séf. A hús elolvad a nyelven

A gulyás mindenféle, és mindenkinek megvan a maga elképzelése arról, hogy milyen a jó és a legjobb. A marhagulyás klasszikus, de a sertésgulyástól sem kell meghátrálni. Ha pedig szorult helyzetben vagy, mindig ott van a burtgulyás.

Sertésgulyás, mint a Séftől

A sertésgulyás elkészítése nem bonyolult és valójában nem is különleges. Zdeněk Pohlreich azonban tanácsolja, mire kell figyelni, hogy elkerüljük a felesleges hibákat. Kubíček így főzi a sertésgulyást. Kézzel csinálja. Elmondja, mi kerül egy ilyen gulyásba, de azt is megmutatja, hogyan kell főzni a gulyást.

Hogyan készítsünk sertésgulyást Pohlreich szerint?

A hagyma a legtöbb mártás és étel alapja, és a gulyásban is fontos szerepet játszik. A hagymát semmiképpen sem szabad megégetni. A hagyma a gulyás alapja, ezért figyeljünk oda rá. Vágjuk finomra, pirítsuk meg jól, inkább kis lángon, hogy aranyszínű legyen. Ezután jobban megfő az ételben, szétesik és ízesítik a gulyást.

Otthon bárki tud kiváló gulyást főzni, de a lényeg, hogy elsősorban jó minőségű alapanyagokat válasszunk. Végül, ez minden más ételre is igaz. Még a leghétköznapibb receptek is megérdemlik a jó alapanyagokat. Ha átvered őket, az meg fog látszani az ételen. Egy jó ételben nem kell, hogy túl sok minden legyen. Az egyszerű kombinációk és az egyszerű ízek gyakran jobbak, mint a feleslegesen sok hozzávalóval való túlkombinálás. Ez Pohlreich ajánlása is.

A sertésgulyás leggyakrabban lapockából készül, és az alapból nem hiányozhat a szalonna. Az ételt házi sertészsírral is ízesítik. A húst körülbelül 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és minden oldalról jól megpirítjuk, amíg aranybarnára sül.

Találkozhatunk olyan receptekkel, amelyek a szalonnával kezdik, és amikor az már kiadta a zsírját, akkor következik a hagyma. A hús jobb barnulása érdekében azonban előnyösebb, ha először a húsdarabokat sütjük meg, majd kihúzzuk őket, és a visszamaradt zsiradékban a hagymát készítjük el. A húst csak akkor tesszük vissza, amikor már megsült. Ez mindenképpen előnyösebb eljárás, ha sok emberre főzünk. Túlságosan tele lenne a fazék, és ahelyett, hogy a hús behúzódna, a szaftot engedné ki.

Nem hiányozhatnak az illatos fűszerek

A gulyás paprikát tartalmaz. Bizonyára észrevetted, hogy a fűszerek között is nagy különbségek vannak. A gulyás esetében nem csak a színről, hanem az ízről is szó van. Az őrölt paprika a sült hagymába kell a hús mellé, de vigyázni kell, nehogy megégjen. Megégne, és az egész étel tönkremenne. Győződj meg róla, hogy a paprika még ízletes, mielőtt használod, vagy nyiss ki egy új zacskót. Mielőtt hozzáadnád a paprikát, készítsd el a húslevest, amivel majd megöntözöd a keveréket; használhatsz vizet is. Azonban, ahogy Zdeněk Pohlreich mondja: „A legrosszabb húsleves is jobb, mint a legjobb víz”.

Forrás: Beszélgetés a főzőlapról, a bográcsról és a főzelékről, valamint a főzelékről:

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche