Fedezze fel az összes lépést a kipörgésgátló lámpa (TCS) visszaállításához

Kevés dolog aggasztóbb a vezető számára, mint a műszerfali lámpák, amelyek kigyulladnak, de soha nem alszanak el. Feltételezve, hogy problémái vannak a TCS-vel, az angol betűszóval kapcsolatban, tudnia kell, hogyan állítsa vissza az ellenőrző lámpát. Ez egy alapvető eljárás, amely lehetővé teszi, hogy elfelejtse azt a karácsonyfa alakú fényt, amely az őrületbe kerget.

Az első dolog, amit tennie kell, egy integrált diagnosztikai vagy OBD2 leolvasó eszköz, egy tervezett műszer használata a TCS/ABS lámpa automatikus visszaállításához. Ehhez csatlakoztatnia kell a szkennert a diagnosztikai kapcsolat csatlakozójához. Ezután törölnie kell a kódot. Ne feledje, hogy ha újra kigyullad, ideje elvinni az autót a szerelőhöz.

Miért fontos a TCS?

A kipörgésgátló lámpa figyelmeztet, hogy problémák vannak a rendszerrel, amely megakadályozza a jármű megcsúszását mozgás közben. Ez a figyelmeztetés észleli, ha legalább az egyik kerék elveszti a tapadást az úton, így a vezető mindennek tudatában van.

Azokban a helyzetekben a lámpa villogni kezd, és fékezi az abroncsokat amelyeknek eredeti tapadása csökkent, így visszanyerheti uralmát a jármű felett. Ez megmagyarázza, hogy ez a lámpa általában az ABS-nek szentelt lámpával együtt világít.

Hogyan lehet visszaállítani a kérdéses lámpát?

A kipörgésgátló lámpa visszaállításának legegyszerűbb módja a kipörgésgátló gomb megkeresése. Ha nem találja, nézze meg a kézikönyvet.

De ha ez nem elég, akkor ki kell kapcsolni az autót, és meg kell keresni a biztosítékdobozt. Neked kell távolítsa el és hagyja el őket. Várjon körülbelül tíz percet, mielőtt újratelepítené őket. Az újratelepítés után kapcsolja be az autót, és ellenőrizze, hogy villog-e a lámpa.

Feltéve, hogy ez továbbra is zavarja Önt, meg kell vásárolnia vagy bérelnie kell a beépített diagnosztikai szkennert, és meg kell keresnie a hibakódot. Általában ez a hibához kapcsolódó kódot kap, amely tájékoztat arról, hogy mi az autó konkrét problémája.

A … val OBD2 szkenner visszaállíthatja a műszerfal világítását. Ehhez meg kell adni a márkát, modellt és évszámot. Válassza a Rendszerek vagy Vezérlőegység lehetőséget, és kattintson a Kódok törlése vagy a Kódok visszaállítása lehetőségre a figyelmeztetés kikapcsolásához.

Ha még soha nem kezelt ilyen szkennert, egyszerűen használhatja az Auto Scan funkciót a trükkhöz.

Fontos tisztázni, hogy ezek általános ajánlások, és a jármű márkájától függően eltérések lehetnek.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche