Ön is kiolvasztja a húst, és észreveszi a jellegzetes foltokat? Ellenőrizze, hogy a termék még fogyasztható-e. Érdemes tudni, hogy ne károsítsa az egészségét. Hogyan állapíthatja meg, hogy a hús felolvasztás után romlott-e? Íme néhány tipp.

Sok háztartásban nagy mennyiségű húst vásárolunk, és már egy nap után tudjuk, hogy nem lesz időnk feldolgozni és elfogyasztani, mielőtt megromlik. Itt jön a képbe a mélyhűtő, amely sokkal tovább eltarthatóvá teszi a terméket, és lehetővé teszi, hogy hetekkel később is felhasználhassuk főzéshez. Néha azonban előfordul, hogy felolvasztás után a húsnak jellegzetes, furcsa fehéres foltja van. Meg lehet még enni?

Foltok a húson kiolvasztás után. Meg lehet enni a terméket?

Néha a húsokon furcsa, feltűnő foltok keletkeznek, amikor kiveszik a fagyasztóból. Ilyenkor valószínűleg az első ösztönünk az, hogy elgondolkodjunk a kidobáson. Meg kellene szabadulnunk tőle? Kiderült, hogy a jellegzetes változásokat az úgynevezett fagyási égés okozza.. Ez utóbbit a fagyasztás során bekövetkező nedvességvesztés és a hús egyes részeinek kiszáradása okozza. Bár csúnyán néz ki, nem káros az egészségre. Az ilyen húst nyugodtan fogyaszthatjuk, de ne feledjük, hogy az íze kissé eltérő lehet. Ha a foltok zavarják, egyszerűen vágja ki a húsnak azt a részét, ahol megjelentek.

Hogy néz ki a fagyasztóból származó romlott hús? Könnyű kiszúrni

Ha nem vagy biztos benne, hogy a fagyasztóból származó hús még ehető, akkor először ki kell olvasztanod. Ezután használd a szaglásodat, a tapintásodat és a látásodat. A romlott termék jellegzetes, az orrnak kellemetlen szagot áraszt. A hús színe és állaga is megváltozik – nyálkás lesz, és az ujjával megnyomva vizet szivárog belőle.

Már vásárláskor figyelni kell a hús minőségére. Jó ötlet, ha még aznap elkészíted vagy lefagyasztod, amikor megveszed. Ez azért fontos, mert a romlott hús fogyasztása komoly ételmérgezés veszélyének teszi ki magát. Ezt hányásról és fájdalmas gyomorgörcsökről lehet felismerni, amelyek akár hat órával a romlott termék elfogyasztása után is jelentkezhetnek. Egészsége érdekében ne feledje, hogy a felolvasztott húst ne fagyassza vissza.

Kapcsolódó cikkek:

Hol lehet megszabadulni a régi hústól? A biohulladékban egyáltalán nem

Hogyan tároljuk megfelelően a sonkát? Sokan elkövetik ezt a hibát