Fehérebb wc, kevesebb vízkő? Próbáld ki ezt az 5 tippet

A WC takarítása és a vízkő eltávolítása valószínűleg kevésbé kellemes téma, de otthon sem kerülhetjük el.

Hogyan kell WC-re menni?
Zavarnak bennünket a nehezen megközelíthető helyek, de a felgyülemlett vízkő is, ami nem fog és nem is fog „eltűnni”. Próbálja ki ezeket a tippeket – ezek segítenek a WC-csésze tisztításában. Azonban hangsúlyozni kell, hogy enyhén piszkos, amit rendszeresen tisztítani.

Fogsortisztító tabletta

Csomagolja ki a fogsortisztító tablettát, és csak dobja be a WC-csészébe. Hagyja hatni legalább 15 percig, majd öblítse le.

Sütőpor vagy szódabikarbóna

A sütőpor vagy a szódabikarbóna eltávolítja a szürke bevonatot a WC-ről, és visszaadja friss fehérségét. Szórjon szódabikarbónát vagy sütőport a barna szélű területekre. Hagyja rajta a port egy ideig, majd mossa le ruhával és tiszta vízzel.

Ecet

Még mindig van vízkő a WC-jén? Öntsön egy kis mennyiségű ecetet a WC-be, és hagyja állni egy órán keresztül. Ezután öblítse le.

Mosópor

A fehér mosószer nagyszerű módja annak, hogy visszaadja a fürdőszoba élénk tónusát. A terv akkor működik a legjobban, ha este nagyjából fél csésze mosószert önt a WC-be, és hagyja hatni egy éjszakán át. A tisztítószer úgynevezett felületaktív anyagokat tartalmaz, amelyek csúnya szennyeződésrészecskéket szabadítanak fel. A mosószerben lévő vízlágyító csökkenti a vízkőlerakódást.

Kerekek

Maradt kólája, és tudja, hogy nem iszom többet? Használja a maradékot a WC tisztítására. Öntse az ital többi részét egy tálba, várjon 30 percet, majd öblítse le.

admin/ author of the article
Loading...
Kirsche